Yandex Metrica

Facebook çalışanları itiraf etti

Facebook çalışanları itiraf etti

Amazon ve Google'dan sonra Facebook çalışanları da Filistin için şirketlerinin karşısına geçti ve Facebook'un İsrail'i kayıran tutumunun detaylarını ortaya döktü.

Teknoloji

28.01.2024, 11:42

SOSYAL MEDYA VE İNTERNET DEVLERİ HATALARINI FARK EDİYOR
Geçtiğimiz günlerde Google ve Amazon gibi dev şirketlerin çalışanları şirket yönetimlerine Filistin'e destek vermeleri çağrısı yapmışlardı. Şimdi de sayıları 200’ün üzerinde olan bir kısım Facebook çalışanı, şirketlerine Filistin çağrısı yapıp, soruşturma açılması için bir iç mektup imzaladı.

KARARLI İLK ÇIKIŞ AMAZON’DAN GELMİŞTİ
Amazon çalışanları, çağrılarını yaparken Yahudi halkına değil İsrail'in Filistin'e uyguladığı askeri işgaline karşı olduklarını dile getirmiş ve "Antisemitizmin davamızda yeri yoktur. Duruşumuz, yerli halka yani Filistinlilere yönelik yerleşimci sömürgecilik şiddetini sürdürmeye devam eden bir devlete karşı bir tavırdır" ifadelerini paylaşmıştı. Çalışanlar, şirket yöneticilerinden, İsrail’in insan haklarını ihlal etme suçuna ortak olmamak adına, İsrail ile imzaladığı anlaşmaları gözden geçirmesini de istemiş ve Nisan ayında İsrail hükümeti ile yapılan 1,2 milyar dolarlık bulut bilişim sözleşmesini hatırlatmıştı.

Facebook çalışanları mektupta, şirketlerinden Arap ve Müslümanların paylaştığı içerikleri çevreleyen içerik denetleme kararlarının ayrıca üçüncü taraf denetimine tabi olmasını talep etti. Bunun yanı sıra  İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu tarafından paylaşılan, Filistinli sivilleri terörist olarak adlandırdığı iddia edilen bir gönderinin, şirketin bağımsız denetim kurulunca gözden geçirilmesi de istendi.

FİLİSTİN KONUSUNDA İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KORUMA SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİREMİYORUZ
Facebook çalışanları “Çalışanlar, basın ve kongre üyeleri tarafından vurgulandığı ve App Store puanımızın düşmesine yansıdığı gibi kullanıcılarımız ve genel olarak topluluğumuz Filistin‘deki durum hakkında ifade özgürlüğünü koruma sözümüzü yerine getiremediğimizi düşünüyor, Facebook‘un kullanıcılarımızı anlamak ve güvenlerini yeniden inşa etmek için daha fazlasını yapabileceğine ve yapması gerektiğine inanıyoruz” ifadeleri kullanırken, bir Facebook yöneticisi de, uygulamada insanları rahatsız eden ve kasıtlı olduğu düşünülen sorun için özür dilerken, şirketin topluluk standartları uygulama raporunun denetimini taahhüt ettiğini söyledi.

Kaynak: ShiftDelete

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading