Yandex Metrica

Bilim insanları ilk kez duyurdu! Uzaylılar dünyaya geliyor

Bilim insanları ilk kez duyurdu! Uzaylılar dünyaya geliyor

Dünya dışı bakterilerin insan yapımı araçlara tutunarak Dünya'ya gelme olasılığı tartışılıyor.

Teknoloji

23.01.2024, 18:22

Bilim insanları, uzaylı organizmaların uzayı keşfeden kendi araçlarımız aracılığıyla Dünya'ya ulaşabileceğine dair uyarıda bulundu. 

İnsanlık ilk medeniyetleri kurarken göç etti. Beraberinde türleri ve bölgenin bakterilerini de yanında taşıdı. Aynı şeyin Güneş sisteminin dışını keşfederken olması da mümkün. 

Montreal'de eğitim veren McGill Üniversitesi'nde istila biyolojisi profesörü Anthony Ricciardi, Live Science'a verdiği demeçte, "Dünyamızın ötesinde yaşam arayışı, çok da uzak olmayan gelecekte muazzam bir keşif getirebilecek, heyecan verici bir çaba" dedi.

İnstagram kullanıcılarını sevindiren haber! 24 saate bir kullanılacak yeni özellik geliyor! İnstagram kullanıcılarını sevindiren haber! 24 saate bir kullanılacak yeni özellik... Haberi Görüntüle

UZAYLILAR İNSANLARLA DÜNYAYA GELEBİLİR

Yabancı bir gezegende yaşayan herhangi bir istilacı türün mikrobiyal olması ve Dünya'daki bakterilere benzeme ihtimali yüksek. Yıldızlararası seyahatin zorlu olması sebebiyle bu ihtimal düşük olsa da temkinli olmak gerekiyor. 

Henüz uzaylı istilasına dair herhangi bir kanıt bilmesek de Beresheet sondası düşünce insanlar Ay'a bakteri götürmüş ve Ay yüzeyine Dünya'nın en dayanıklı yaşam formu olan tardigradlardan binlercesini bırakmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading