Yandex Metrica

ABD'den endişelendiren hamle: İHA'lara yüz tanıma özelliği ekleniyor! Suikastler mi başlayacak?

ABD Hava Kuvvetleri otonom insansız hava araçları için yüz tanıma teknolojisi geliştiriyor. Denizaşırı görevler ve istihbarat toplamak üzere geliştirildiği bildirilen teknoloji, ABD'nin suikast hazırlığında olduğuna yönelik endişeyi artırdı.

Teknoloji

23.01.2024, 22:19

ABD Hava Kuvvetleri otonom dronlar için yapay zeka destekli yüz tanıma teknolojisi (FTR) geliştiriyor. Savunma Bakanlığı (DoD) ile Seattle merkezli RealNetworks şirketi arasında imzalanan sözleşmeye göre, yüz tanıma destekli insansız hava araçları, özel operasyon personeli tarafından denizaşırı görevler ve istihbarat  toplamak üzere kullanılacak.

Bu tuşlar bilgisayar kullanmayı kolaylaştırıyor! İşte hiç bilinmeyen 5 kısayol Bu tuşlar bilgisayar kullanmayı kolaylaştırıyor! İşte hiç bilinmeyen 5 kısayol Haberi Görüntüle

YÜZ TANIMA TEKNOLOJİSİ SUİKASTLER İÇİN Mİ GELİŞTİRİLDİ?

ABD'nin İHA'lar için geliştirdiği yüz tanıma teknolojisi, ciddi endişeyle karşılandı. ABD'nin bu şekilde kolayca suikast düzenleyeceği öne sürülüyor.

Otomatik silahlar, askeri donanımın ortak bir bileşeni haline geldikçe giderek daha fazla ilgi görüyor.

Bu teknolojinin daha az askeri riske attığını söyleyen bazı askeri uzmanlara göre, insansız hava araçları, ölümcül güç kullanmak için insan ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

Yine de, bu yeni teknolojinin belirli kişileri suikast için hedef almada kullanılabileceğine dair endişeler var.

Böyle tehdit görülmedi: Yapay zeka hangi partiyi isterse insanlar ona oy verecek Böyle tehdit görülmedi: Yapay zeka hangi partiyi isterse insanlar ona... Haberi Görüntüle

SUÇLUYU TESPİT EDEN DRONUN NE YAPACAĞI BİLİNMİYOR

RealNetworks'e göre ise yüz tanıma teknolojisi potansiyel olarak çevre güvenliği, yerel arama operasyonları ve kurtarma görevleri için kullanılacak.

Ancak otonom haldeki bir drone'un bir suçluyu tespit ettiğinde ne yapacağı ve nasıl karar vereceği bilinmiyor.

Savunma Bakanlığı ile RealNetworks arasındaki 800 bin dolarlık sözleşme, hem drone'lara yüz tanıma teknolojisi getirecek, hem de bu araçların insan yardımı olmadan uçmasını sağlayacak.

WhatsApp'a yeni özellik geliyor! Artık internet olmadan o özelliği kullanabileceksiniz! WhatsApp'a yeni özellik geliyor! Artık internet olmadan o özelliği kullanabileceksiniz! Haberi Görüntüle

ABD'DEN ÖNCE LİBYA VE DUBAİ YAPTI

Birleşmiş Milletler, daha önce Libya birliklerinin 2021'de insansız hava araçlarını silahlar ve yüz tanıma yazılımı ile donattığını iddia etmişti.

Dubai polisi de dikkatsiz veya sarhoş sürücüleri bulmak için yüz tanıma teknolojisi kullanan insansız hava araçlarından yardım alıyor.

Böyle tehdit görülmedi: Yapay zeka hangi partiyi isterse insanlar ona oy verecek Böyle tehdit görülmedi: Yapay zeka hangi partiyi isterse insanlar ona... Haberi Görüntüle

O EYALETLERDE YASAKLANMIŞTI

ABD’de halihazırda San Francisco, Oakland ve Berkeley şehirleri dahil olmak üzere bazı eyaletler polisin yüz tanıma teknolojisini kullanmasını yasaklamıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading