Yandex Metrica

Sitede Ara

Sulara gömülen gemideki aşçı Zeynep'in mesajı yürekleri dağladı: Bu son bir daha yapmam

15 Şubat Salı günü Marmara Deniz'inde sulara göümeln gemiden cansız bedeni bulunan 33 yaşındaki aşçı Zeynep Kılınç'ın ailesine gönderdiği mesajlar ortaya çıktı. Zeynep Kılınç'ın bir süre önce "Anne izne geleceğim" mesajı gönderdiği belirtildi. Ayrıca Zeynep Kılınç'ın "Manevi abisiydim" diyen Kaptan İrfan Çiriğ'e ''Bu son bir daha kışın yapmam'' şeklinde mesaj attığı ortaya çıktı.

Gündem

08.03.2024, 03:00

"Batuhan A" adlı kargo gemisi, 15 Şubat salı günü Marmara Denizi'nde sulara gömüldü ve battı. Batan gemideki 6 mürettebat kayboldu. Yapılan aramalar sonucunda tek kadın mürettebat olan 33 yaşındaki aşçı Zeynep Kılınç'ın cesedi 18 Şubat'ta kaptan köşkünde, gemi personeli Hüseyin Tutuk'un cenazesi ise 20 Şubat günü bulundu.

Diğer mürettabat için başlatılan arama kurtarma çalışmaları 700'den fazla personelin katılımıyla devam ediyor. Dürbünle su yüzeyinde tarama yapan ekipler, denizde İnsansız Su Altı Robotu ile arama çalışması gerçekleştiriyor. Ayrıca kayıp gemicileri arama çalışmalarına SAS komandoları ve balıkçılar da katıldı.

Daha öne evlenip boşandığı ve çocuğu olmadığı öğrenilen 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’ın, 3 senedir gemilerde çalıştığı öğrenildi. Sulara gömülen gemiden cansız bedenine ulaşılan Zeynep Kılınç'ın annesi Nilüfer Kılınç, kızının yürek burkan hikayesini anlattı.

Bahçeli'den Ayhan Bora Kaplan soruşturması yorumu Bahçeli'den Ayhan Bora Kaplan soruşturması yorumu Haberi Görüntüle

''ZEYNEP'İM GİBİSİ VAR MIYDI''

"Zeynep’im gibisi var mıydı?" diyen anne Nilüfer Kılınç ''Benim kızım 3 senedir orada çalışıyordu. Bayramdan 1 hafta önce izne gelecekti, bunun için gün sayıyordu. 'Anne, izne geleceğim' diye söyleyip duruyordu. Kendi isteğiyle gemilerde çalışmaya başladı, bu işi de internetten buldu. Zaten aşçıydı. Gemicilik belgesini de alıp usta gemici oldu. Benim çocuğum iyilerin iyisiydi.'' ifadelerini kullandı.

Son dakika... Resmi Gazete'de yayımlandı: 28 Şubat sanığı emekli askerler tahliye ediliyor Son dakika... Resmi Gazete'de yayımlandı: 28 Şubat sanığı emekli askerler... Haberi Görüntüle

''GEMİNİN ESKİ OLDUĞUNU BİLİYORDU''

Anne Nilüfer Kılınç da kızının hayatına mâl olan 'Batuhan A' gemisinin eski olduğunu bildiklerine dikkat çekerek, Zeynep’in Kafkametler kazasına çok üzüldüğünü şu ifadeleri kullandı;

"Geminin eski olduğunu biz de biliyorduk, o da biliyordu. Gemi tamir de oldu, bakım da yapıldı. Böyle olacağını bilse durur muydu? Gelirdi kızım buraya. Kafkametler'in batışına çok üzülmüştü, korkmuştu. Orada ölenlerden biri de arkadaşıydı. 'Anne, arkadaşımın cenazesi bulunamadı' demişti."

Sulara gömülen gemiden cansız bedeni bulunan Zeynep Kılınç, 2020 yılında denizcilerin rutin olarak katıldığı eğitimlerde tanıştığı Kaptan İrfan Çiriğ’e de korkularını anlatmıştı. 

Son dakika: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan kumpas açıklaması: Kurdukları tuzakları yerle bir edeceğiz Son dakika: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan kumpas açıklaması: Kurdukları tuzakları... Haberi Görüntüle

ACİL DURUM SİNYALİ NEDEN GÖNERİLMEDİ?

Kaptan İrfan Çiriğ, "Batuhan A" gemisinin acil durum sinyali göndermemesi üzerine şunları kaydetti;

''Zeynep Kılınç'ın neden veya nasıl bu düğmeye basmadığını bilmiyorum. Ayrıca, geminin gece saatlerinde yaşanan bir sorundan dolayı zaten risk altındaydı, ancak bu durumun sinyal gönderilmesi için yeterli olup olmadığı soru işareti. Marmara Denizi'nde yoğun gemi trafiği göz önünde bulundurulduğunda, telsiz çağrısı yapılmış olsaydı mürettebatın kurtulma şansı olurdu. Gemideki acil durum sinyali düğmesine basılması ve 'epirp' cihazının manuel olarak çalıştırılması gerekirdi. Ancak bunların yapılmamış olmasının ciddi soru işaretleri yaratıyor.''

 

 

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading