Yandex Metrica

Türkiye Dünya Kupası'na nasıl katılır?

Türkiye Dünya Kupası'na nasıl katılır?

Son dakika haberleri... Letonya'yı 2-1 deviren A Milli Takım'ın Dünya Kupası'na gitmesi için birçok ihtimalin gerçekleşmesi gerekiyor.

Spor

23.01.2024, 18:06

Dün akşam Burak Yılmaz'ın son saniye golü ile 2022 Dünya Kupası umutlarını son 2 haftaya taşıyan Türkiye'nin gruptan çıkması için Norveç'in puan kaybına ve genel averajda rakibinin üzerine çıkması gerekiyor.

2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu'nda 3.sırada yer alan A Milli Takım kalan maçlarında Karadağ ve Cebelitarık ile kozlarını paylaşacak.

Oynanan 8 maçta 15 puan toplayan Türkiye, 17 puanla ikinci durumda bulunan Norveç'in hemen arkasında üçüncü sırada yer alıyor.

Grubun lideri konumunda bulunan Hollanda ise 19 puanla zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

Milli takımımızın kalan 2 maçı kazanması halinde Norveç'in Letonya ve Hollanda maçlarından alacağı bir beraberlik grup ikincisi olma yolunda işlerimizi kolaylaştıracak.

Basketbol tarihinde benzeri görülmedi! Maçlar artık parkede oynanmayacak! Neden cam zemin? Basketbol tarihinde benzeri görülmedi! Maçlar artık parkede oynanmayacak! Neden cam... Haberi Görüntüle

NORVEÇ VE TÜRKİYE AYNI PUANDA KALIRSA NE OLACAK?

Kalan 2 maçın ardından A Milli Takım ve Norveç, aynı puanda kaldığı taktirde iki takımın genel averajına bakılacak. Şu an için 19 gol atıp,15 gol yiyen Türkiye, bu durumda 9 averaja sahip olan Norveç'in 5 gol gerisinde kaldığı için play-off oynama hakkını yitirecek.

Bu anlamda Türkiye'nin 13 Kasım'da Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynayacağı Cebelitarık maçı büyük önem taşıyor.

Grubun en kötü takımı konumunda olan Cebelitarık, oynadığı 8 maçta 3 gol atıp,kalesinde 34 gol gördü.

Dün akşam da Hollanda'ya 6-0 kaybederek -31 averajda bulunan rakibine en az 5 gol atılması halinde Türkiye'nin Norveç karşısındaki genel averajı eşitlenmiş durumda olacak.

Bu durumda iki takımın kendi aralarında yapacağı maça bakıldığında ilk maçı Norveç'i deplasmanda 3-0 yenen Türkiye, ikinci maçta evinde 1-1 berabere kaldığı için üstün gelerek play-off oynama hakkı elde edecek.

NORVEÇ'İN HOLLANDA İLE OYNAMASI İŞTAH KABARTTI

Grupta en ciddi rakip olan Norveç, grubun son maçında Hollanda deplasmanına konuk olması A Milli Takım'ın umutlarını arttırıyor.

Hollanda'nın Norveç'i yenmesi durumunda Türkiye kalan maçlarını kazanırsa averaja bakılmaksızın gruptan ikinci çıkacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading