Yandex Metrica

Milliler son hazırlık maçını kazandı

Milliler son hazırlık maçını kazandı

Euro 2020 öncesi son hazırlık maçında Moldova ile karşılaşan A Milli Futbol Takımımız, Almanya'da oynanan müsabakada Burak Yılmaz ve Cengiz Ünder'in golleriyle 2-0 kazandı.

Spor

23.01.2024, 17:31

 A Milli Futbol Takımı, 2020 Avrupa Şampiyonası  öncesindeki son hazırlık maçında Moldova'yı 2-0 yendi. Almanya'nın Paderborn şehrindeki Benteler Arena'da oynanan karşılaşmada ay-yıldızlı ekibin golleri Burak Yılmaz ve Cengiz Ünder'den geldi.

Ay-yıldızlı ekip, Moldova karşılaşmasıyla EURO 2020 öncesindeki hazırlık maçlarını tamamladı.

Antalya kampındaki ilk hazırlık karşılaşmasında Azerbaycan'ı 2-1 yenen milliler, ikinci maçında Gine ile 0-0 berabere kalmıştı.

Milli takımın Almanya kampı, 10 Haziran'a kadar sürecek. Aynı gün Roma'ya hareket edecek ay-yıldızlı ekip, 11 Haziran'da Roma Olimpiyat Stadı'nda EURO 2020'nin açılış maçında İtalya ile karşı karşıya gelecek.

Şenol Güneş:İtalya maçı farklı olacak

Benteler Arena'da oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Hazırlık maçı olarak Moldova karşılaşmasıyla sona gelmiş olduk. Bundan sonra 8 günlük süreyi İtalya maçına yönelik kullanacağız. Rakibin gücü ne olursa olsun elinden gelen direnci ortaya koydu. Güç farkı vardı, bu skora yansıdı. Oyun üstünlüğümüz de iyiydi, bundan önceki maça göre daha önde oynadık. İtalya maçı farklı olacak." ifadelerini kullandı.

Güneş:Aynı duygu olmalı

İlk yarıda girdikleri fırsatlardan yararlanamadıklarını belirten deneyimli teknik adam,"Zorluklarımızı gördük, ikiye birlerde etkiliydik ama kanatları biraz fazla kullanabilirdik. Bütün oyuncularımızı görmüş olduk. Kampa çağırdığımız tüm oyuncular zaman zaman iyi, zaman zaman beklentimizin altında kalan performanslar gösterdi. Bazılarını zaten biliyorduk, bazılarını dinlendirdik bu maçta oynattık. Bütün oyuncularımızı İtalya maçına göre hazırlayacağız."değerlendirmesinde bulundu.

Gruptaki tüm maçlarda her oyuncuya ihtiyaç duyabileceklerini aktaran GÜneş, performans olarak eksik gördükleri ama yeteneklerine inandığı İrfan, Abdülkadir ve Dorukhan'ı otelde bıraktıklarını belirterek, "Cengiz ve Burak'ın gol atarak moral bulması önemliydi. Düşüncelerimizi kısmen yaptık, hazırlık maçında rakibin gücü konsantrasyonu etkileyebiliyor. Bazı oyuncular bunun çok iyi üstesinden geldi, mesela Kenan olağanüstü çalıştı, maçın tamamını yaşadı. Tüm oyuncular İtalya maçında aynı duyguyla oynayacaklardır." yorumunu yaptı.

Burak Yılmaz 29'a ulaştı

A Milli Takım'ın kaptanı Burak Yılmaz, ay-yıldızlı forma ile 29. golünü Moldova'ya attı. Burak, ay-yıldızlı forma ile çıktığı 67. maçında gol sevinci yaşadı.

Milli takımın ikinci golünü atan Cengiz Ünder de ay-yıldızlı forma altında 9. golünü kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading