Yandex Metrica

Londra'da ramazan etkinliği: Stamford Bridge'de ilk ezan, ilk iftar!

İngiltere'nin en önemli futbol takımlarından biri olan Chelsea, Premier Lig tarihinde bir ilke imza atarak, maçlarını oynadığı Stamford Bridge Stadı'nda iftar verdi.

Spor

28.03.2024, 02:32

İngiltere'de "Ramazan Çadırı Projesi" tarafından  artık geleneksel hale gelen "Açık İftar" etkinlikleri kapsamında, Chelsea'nin başkent Londra'da bulunan Stamford Bridge Stadı'nda ilk kez toplu iftar verildi.

Düzenlenen iftar programında yüzlerce kişi bir araya geldi.

Bucaspor- Eseneler Erokspor maçı ne zaman, hangi kanalda? Erokspor şampiyonluğa bir adım! Bucaspor- Eseneler Erokspor maçı ne zaman, hangi kanalda? Erokspor şampiyonluğa... Haberi Görüntüle

PREMIER LİG'DE İLK

Chelsea'nin stadında yapılan bu organizasyonla, ilk kez bir İngiltere Premier Lig takımının stadında iftar verilmiş oldu.

Etkinliğe katılan Chelsea Vakfı Başkanı Simon Taylor'la beraber Chelsea'nin ilk siyahi oyuncusu Paul Canoville ve Chelsea Yönetim Kurulundan Lord Daniel Finkelstein da iştirak etti.

Manchester City'de beklenmedik ayrılık! Yılın transferi geliyor Manchester City'de beklenmedik ayrılık! Yılın transferi geliyor Haberi Görüntüle

YABANCILARI DOSTLARA DÖNÜŞTÜRÜR

Ramazan Çadırı Projesi'nin kurucusu Omar Salha, yaptığı açıklamada, bu akşam Chelsea Futbol Kulübü Vakfı ile iş birliği içerisinde bir Premier Lig stadyumu olan Stamford Bridge'de ilk kez açık iftar etkinliği düzenlediklerini belirterek şöyle dedi:

"Yerel toplumdan her yaştan, farklı inançlardan ve herhangi bir inanca mensup olmayanları, farklı toplulukları bir araya getirerek ramazan hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlıyoruz. Futbol insanları birleştirir ama aynı zamanda ramazan da insanları birleştirir ve Açık İftar organizasyonu yabancıları dostlara dönüştürür."

Ramazan Çadırı Projesi'nin Danışma Kurulu üyelerinden Dowshan Humzah ise açık iftar organizasyonun tüm inançlardan veya herhangi bir inanca mensup olmayan herkesi bir araya getirdiğini ve toplulukları birbirine yakınlaştırdığını ifade etti.

El Clasico heyecanı başlıyor! Real Madrid - Barcelona maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Arda Güler oynayacak mı? El Clasico heyecanı başlıyor! Real Madrid - Barcelona maçı ne... Haberi Görüntüle

KOULIBALY VE FOFANA'DAN DESTEK

Chelsea'de forma giyen Kalidou Koulibaly ve Wesley Fofana de kulübün iftar programına desteğini açıklamıştı.

İsmail Kartal'ın eli sıkıştı! Derbi için şimdiden vaziyet aldı İsmail Kartal'ın eli sıkıştı! Derbi için şimdiden vaziyet aldı Haberi Görüntüle

İNGİLTERE'DE RAMAZAN ÇADIRI PROJESİ

İngiltere'de 2013'te kurulan ve bu sene 10. yılını kutlayan Ramazan Çadırı Projesi kapsamında yürütülen açık iftar programları aracılığıyla, ramazan ayı boyunca halka ücretsiz iftar veriliyor.

Toplulukları bir araya getirerek ramazan ayının ruhunu yaymayı amaçlayan iftar organizasyonunun ana sporları arasında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) da bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading