Yandex Metrica

Kartal logosu babamın dediler, dava açtılar

Kartal logosu babamın dediler, dava açtılar

Spor tarihçisi Vala Somalı'nın çocukları Yadigar Suzan Sönmez ile Hakan Somalı, Beşiktaş'ın lisanslı ürünlerinde kullandığı kartal logosunun kendilerine ait olduğunu öne sürerek siyah-beyazlı kulübe dava açtılar.

Spor

23.02.2024, 10:33

Spor tarihçisi, ressam, gazeteci ve karikatürist Vala Somalı’nın iki çocuğu, babalarına ait ‘Kartallı Beşiktaş’ logosunu tüm ürünlerinde izinsiz kullandığı iddiasıyla Beşiktaş Jimnastik Kulübü ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’ne dava açtı.

2016 yılında hayata gözlerini yuman Vala Somal'ının çocukları Yadigar Suzan Sönmez ile Hakan Somalı, haksız rekabetin önlenmesini istediklerini ve logonun kullanıldığı ürünlerin hemen toplatılmasını isteyerek İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. 

İki mirasçı, Kartallı Beşiktaş logosu'nu ilk olarak ressam alanında önemli eserler ortaya koyan Vala Somalı’nın çizdiğini ve "Türk Sporunda 75. Yıl Beşiktaş Spor Tarihi" isimli kitapta kullanıldığını dile getirdi.

Davanın takipçisi olacaklarını belirten Soma Ailesi, Beşiktaş'ın alışveriş sitesi olan ‘www.kartalyuvasi.com.tr’ de satılan forma ve birçok üründe yer alan logonun ticaret sicilinden silinmesini, marka devrinin önlenmesini ve ürünlerin toplatılmasını istedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading