Yandex Metrica

Irkçılık yapan spor spikeri kovuldu!

Irkçılık yapan spor spikeri kovuldu!

Son dakika haberleri... İspanya devlet kanalı RTVE spor muhabiri Lorena Gonzalez, Real Madrid'in yıldız futbolcusu Eduardo Camavinga'ya yönelik ırkçı sözleriyle olay oldu.

Spor

23.01.2024, 18:11

Real Madrid'in bu sezon kadrosuna kattığı Eduardo Camavinga ırkçılığa uğradı.

İspanya'nın devlet kanalı RTVE'de spor spikerliği yapan Lorena Gonzalez, yayın sonrası mikrofonun kapalı olduğunu düşünerek 18 yaşındaki Fransız oyuncu için "Bu adam takım elbisesinden daha siyah." ifadelerini kullandı ve bu ırkçı yorumu izleyiciler canlı yayında duyduktan sonra sosyal medyada tepki gösterdi.

RTVE'den yapılan açıklamada "RTVE, Camavinga'dan özür diler ve bu aşağılayıcı yorumlar nedeniyle derinden pişmanlık duyup kınar. Gereken önlemleri en sert şekilde alacağız." denildi.

2024 TFF 1. Lig play- off maçları ne zaman oynanacak? TFF 1. Lig play- off tarihleri açıklandı! 2024 TFF 1. Lig play- off maçları ne zaman oynanacak?... Haberi Görüntüle

LORENA GONZALEZ: BAHANE YOK

Yaşanan olaydan dolayı üzgün olduğunu belirten Lorena Gonzalez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Söz konusu yorum, sporcuya yönelik kötü niyet ve düşünceden yoksundur. Talihsiz olmasına ve mikrofonların kapalı olduğunu düşünmeme rağmen ırkçı ve aşağılayıcı sözlerimin bahanesi yoktur" düşüncelerini dile getirdi.

Beşiktaş'tan Sergen Yalçın transferi için flaş açıklama Beşiktaş'tan Sergen Yalçın transferi için flaş açıklama Haberi Görüntüle

KOVULDU

İspanya'da geniş yankı uyandıran bu olay sonrası Camavinga'ya ırkçı söylemlerde bulunan spiker Lorena Gonzales, özür dilemesine rağmen görevinden uzaklaştırıldı.

Haberi doğrulayan Gonzales, "Özür diledim ama sonuçları ortada olan bir hataydı. Bu hatanını hemen ardından işime son verdiler ve şu an işsizim. Irkçı bir yorum olarak söylemedim ama hatalıydım." ifadelerini kullandı.

Camavinga ile de görüştüğünü itiraf eden tecrübeli  muhabir, "Camavinga ile uzun uzun konuştum ve bu olaya gücenmediğini söyledi. Yıllardır bu mesleği yapıyorum. İşimi büyük bir saygıyla yapmaya gayret gösteriyorum. Bunun büyük bir gaf olduğunu biliyorum ama birinin kariyerini bitirmeye çalışmayı hak etmiyor. Bence bu oldukça orantısız" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading