Yandex Metrica

İrfan Can Kahveci ve Yusuf Yazıcı neden kadroda yok? Stefan Kuntz açıkladı

İrfan Can Kahveci ve Yusuf Yazıcı neden kadroda yok? Stefan Kuntz açıkladı

A Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz, İrfan Can Kahveci ve Yusuf Yazıcı'nın neden kadroda yer almadığı sorusuna yanıt verdi.

Spor

27.03.2024, 00:39

A Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz, Cebelitarık ve Karadağ maçları öncesi TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.

Oyun felsefesidnen bahseden Kuntz, "Bizim ilk etapta konsantrasyonumuz Cebelitarık maçı için olacak. Öncelikle bu maçtan istediğimizi almak istiyoruz. Daha sonra Karadağ için aynısını yapacağız. Ben çok fazla geçmişe gitmek istemiyorum. Maçları tabii ki izledim ama kendi analizimi yapmak istiyorum. Bunların sonucunda çıkardığım şu, öz güven en üst noktada değilmiş ve mental güç de çok kuvvetli değilmiş. Ben izlediklerimden bunları gördüm. Öz güven konusunda sıkıntı yaşıyorsanız takım arkadaşlarınızın desteğine ihtiyaç duyarsınız. Takım ruhu üzerine çok çalıştık. Öz güven takım ruhuyla yükseltilebilir diye düşündük. Letonya maçında istediğimizi aldığımızı düşünüyorum. Letonya galibiyetinin üzerine bir şeyler eklememiz gerekiyor. Cebelitarık maçında aklımızda öncelikle galibiyet olacak. Temel hedef bu. Sonra ne kadar gol atabiliyorsak o kadar atmak. Oyuncularımıza bunu söyleyeceğiz. Atacağımız her gol rakiplerimizi baskı altına alacak. Öncelikli hedefimiz galibiyet." dedi.

Türk futbolunda yeni dönem! TFF yabancı VAR hakemi uygulamasını başlattı mı? Türk futbolunda yeni dönem! TFF yabancı VAR hakemi uygulamasını başlattı... Haberi Görüntüle

KADROYU NASIL OLUŞTURUYOR?

"Bir önceki kadroda 26 kişilik aday kadro açıkladık. Bunun sebebi de ilk maçta 3 oyuncu cezalıydı ve benim ilk kampımdı takımdaki. Görebildiğim kadar oyuncuyu görmek istedim.'' diyen Alman teknik adam, ''Benim kadro açıklama yaklaşımımı bilmek isterseniz genelde 20+3... Yani 20 oyuncu ve 3 kaleci şeklinde. Takım ruhunun bu şekilde daha iyi olacağını düşünüyorum. Geçen açıkladığımız kadroda şimdi olmayanlara bakarsak biri Serdar Aziz, göz sakatlığı nedeniyle yok. Diğeri de Yusuf. Hem kendisiyle hem de Lille teknik direktörüyle konuştum. Bazen oyuncular neden aday kadroda olmadıklarını anlayamayabiliyorlar. Ben Yusuf'un takımında oynadığında milli takımda faydalı olacağını düşünüyorum. Milli arayı değerlendirip takımdaki yerini kazanıp Mart ayındaki maçlarda bize daha katkılı olacağını düşünüyorum. Bu kadroda da 24 kişi açıkladık. Ardından Ozan Kabak'ı viral enfeksiyon nedeniyle çıkarmak zorunda kaldık. Şu anda 3 stoperimiz var. Tabii insanların dar bir kadromuz var gibi düşünmesini istemeyiz. Sinan Bolat ile ilgili kararı kaleci antrenörümüzle verdik. O noktada Sinan'ın ayaklarını daha iyi kullandığını görmüştük. Bu durumda Sinan beklentilerimize cevap verdi ve aramızda. Altay'ın da sakatlığı olduğundan Ersin'i kadromuza dahil ettik." ifadelerini kullandı.

Son dakika... Fenerbahçe'den şampiyonluk yolunda kritik puan kaybı Son dakika... Fenerbahçe'den şampiyonluk yolunda kritik puan kaybı Haberi Görüntüle

'FERDİ İLE GÖRÜŞTÜK'

Ferdi Kadıoğlu konusuna açıklık getiren Kuntz, ''Birkaç hafta önce Ferdi Kadıoğlu ile Riva'da bir toplantı yaptık. İyi bir sohbet oldu, çok verimli geçti. Milli takım seçimi için biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu söyledi. Bir daha konuştuk sonra, biraz daha süreye ihtiyacı olduğunu ve Kasım ayında değil ama Mart ayında karar vereceğini söyledi. Hakan Çalhanoğlu dün akşamki maçta ikinci penaltıyı da atmalıydı. O zaman Inter kazanabilirdi. Şu ana kadar çalıştığım tüm Türk futbolcular ülkeleri adına oynamaktan büyük gurur duyuyorlar. Tek bir amaçları var, Türk insanını mutlu etmek. Türkiye'de en çok eski takım arkadaşlarımı, anılarımızı, Galata Kulesi'ni, Ayasofya'yı ve yemekleri özledim. Bir de takım arkadaşlarımın biraz yaşlandığını fark ettim.Hiçbir oyuncuya kapımız kapalı değil, yeter ki her oyuncu iyi performans sergilesin.

Yusuf Yazıcı'dan Konferans şov! En iyisi seçildi Yusuf Yazıcı'dan Konferans şov! En iyisi seçildi Haberi Görüntüle

'BURAK BİZİM İÇİN LİDER'

''Takımımıza lider lazım. Burak Yılmaz bizim için lider.'' diyen Kuntz, ''Ayrıca Hakan Çalhanoğlu da saha içinde çok konuşan, bağıran biri olmasa da lider bir oyuncu. Serdar Aziz de çok konuşmaz ama tavırlarıyla liderliği sağlıyor. Serdar Aziz, Çağlar Söyüncü de öyle. Kalecilerimizin de liderlik yapması önemli." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading