Yandex Metrica

Galatasaray'ın efsane başkanı Selahattin Beyazıt vefat etti! Selahattin Beyazıt kimdir, aslen nerelidir?

Galatasaray'ın efsane başkanı Selahattin Beyazıt vefat etti! Selahattin Beyazıt kimdir, aslen nerelidir?

Son dakika haberleri... Galatasaray'ın eski başkalarından Selahattin Beyazıt 91 yaşında vefat etti.

Spor

05.03.2024, 04:57

Galatasaray'da daha önce 2 dönem başkanlık görevi yapmış olan Selahattin Bayazıt bugün sabah saatlerinde hayata gözlerini yumdu.

Geçtiğimiz aylarda 2 eski kulüp başkanı Duygun Yarsuvat ve Mustafa Cengiz'i kaybeden Galatasaray, bu sabah gelen haberle yıkıldı.

1969-1973 ve 1975-1979 yıllarında Sarı-kırmızılı kulüpte başkanlık yapmış olan Selahattin Beyazıt, 91 yaşında aramızdan ayrıldı.

Galatasaray'da 9 kupa kaldıran Beyazıt, 3 Lig şampiyonluğu, 2 TSYD Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı ve Federasyon Kupasının alınmasında büyük pay sahibi olmuştu.

Yusuf Yazıcı'dan Konferans şov! En iyisi seçildi Yusuf Yazıcı'dan Konferans şov! En iyisi seçildi Haberi Görüntüle

SELAHATTİN BEYAZIT KİMDİR?

5 Temmuz 1931 yılında Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde dünyaya gelen Selahattin Beyazıt, Galatasaray başkanlığının yanı sıra iş dünyasında da adından söz ettirmiştir.

1976 yılında vergi rekortmenleri arasında adı geçen Beyazıt, metal, topraki otomotiv sanayinin yanı sıra, armatörlüğün yanı sıra Türk Pirelli Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da yapmıştır. 

Galatasaray'a Riva arazisini kazandıran başkan olarak da anılan Selahattin Beyazıt, İngiltere'den Biran Birch'ü getirerek takımı 2 yıl şampiyon yapmıştır.

Arda Güler çılgınlığı büyüyor: Avrupa'nın devleri kuyruğa girdi! Arda Güler çılgınlığı büyüyor: Avrupa'nın devleri kuyruğa girdi! Haberi Görüntüle

BOMBA TRANSFER! Fenerbahçe'nin yeni Arda Güler'i geliyor! 10 numara... BOMBA TRANSFER! Fenerbahçe'nin yeni Arda Güler'i geliyor! 10 numara... Haberi Görüntüle

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading