Yandex Metrica

Formula1 Türkiye dönüş tarihi için gün sayıyor! İstanbul Park ihalesi için geri sayım başladı!

Formula1 Türkiye dönüş tarihi için gün sayıyor! İstanbul Park ihalesi için geri sayım başladı!

İstanbul Tuzla'da bulunan ve İntercity İstanbul Park'ın 2 Nisan'da düzenlenecek olan ihalesine sayıl ıgünler kaldı. TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı ise ihale sürecine ilişkin açıklamlarda bulunurken, İstanbul'un yeniden Formula1 listesine girebilme ihtimaline değindi.

Spor

01.04.2024, 20:45

Tüm dünyada sıkı takipçielri bulunan motor yarışlarının en heyecanlısı olan Formula 1'e Türkiye 2012 yılında veda etmiş, 2020 yılında ise dünya genelinde yaşanan pandemi sonasında Türkiye 2 yıl listeye dahil edilmişti. 

İstanbul Tuzla'da bulunan İntercity İstanbul Park'ın, 30 yıllık işletme haklarının 2 Nisan'da ihalesinin yapılacağını duyuran Vakıflar Genel Müdürlüğü, ihalede öne çıkan en çnemli maddeyi duyurdu. İhalede yer alan maddeye göre ihaleyi kazanan firmanın Formula1 takvimine katılma garantisi sunduğu belirtildi. 

İnertcity'den ihaleyi alması beklenen TOSFED'in 2026 yılında Formula1 litesine girecekleri konusunda iddialı olduklarını, 7 ülkenin ise süresinin dolduğunu belirtti. 

Ancelotti taraftarın sabrını zorluyor! Mollarca maçında oynatmayınca... Ancelotti taraftarın sabrını zorluyor! Mollarca maçında oynatmayınca... Haberi Görüntüle

''EN YAKIN HEDEF 2026''

2026 yılında Türkiye'yi Formula 1 listesine dahil etmeyi planlayan TOSFED Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Eren Üçlertoprağı  "Ülke olarak biz şunu biliyoruz ki; yaptığımız ikili görüşmelerde hem Formula 1 hem FIA tarafıyla ülkede bulunmak istiyoruz. Çünkü Türkiye 85 milyonluk yapısı, jeopolitik durumu, çoğu takımın burada fabrikası olması ve ciddi satışla yapması çervesinde. Günün sonunda F1 bir spor olduğu kadar bir pazarlama aktivitesi. Her zaman buraya gelmek istiyorlar. Dolayısıyla ilk hedef, en yakın hedef 2026. Bunun için de tabi acil şekilde görüşmelere başlanması lazım. Zaten bundan olacaktır ki, turizm bakanlığımız da ihale şartnamesinde 1 aylık bir süre ön görmüş. Ulaşılabilir bir süre gibi görünüyor bizim için.'' dedi. 

Hırsızlar Yusuf Yazıcı'nın evini bastı! Milli futbolcunun hamlesi belki de hayatını kurtardı Hırsızlar Yusuf Yazıcı'nın evini bastı! Milli futbolcunun hamlesi belki de... Haberi Görüntüle

2026'DA İLK TUR İSPANYA'DA 

2026 yılında Formula1 takviminde ilk şehir İspanya'nın başkenti Madrid'de olacak.  İspanyalı yetkililer ise 2035 yılına kadar organizatörlerle 9 yıllık sözleşme imzalamıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Spor


Loading