Yandex Metrica

Anadolu Efes, Real Madrid'i devirdi: 93-90

Anadolu Efes, Real Madrid'i devirdi: 93-90

Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nin 31. haftasında Real Madrid ile Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşılaştı. Real Madrid'i 93-90 mağlup eden Anadolu Efes'te başantrenör Ergin Ataman, ikinci yarıda sergiledikleri performansla müsabakayı kazandıklarını belirtti.

Spor

23.01.2024, 19:01

Anadolu Efes, Real Madrid'i zor da olsa mağlup etti. Bu sonuçla Anadolu Efes 14'üncü galibiyetini alırken, Real Madrid ise 7'nci mağlubiyetini aldı.

Beşiktaş'ta derbi krizi! Bu haber Fenerbahçe'ye yaradı Beşiktaş'ta derbi krizi! Bu haber Fenerbahçe'ye yaradı Haberi Görüntüle

MAÇTAN ÖNE ÇIKANLAR

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan maça Anadolu Efes; Micic, Larkin, Anderson, Moerman ve Pleiss ilk 5'iyle başladı. Real Madrid ise Williams-Goss, Deck, Hanga, Yabusele ve Tavares ilk 5'iyle sahada yer aldı. Dev karşılaşma tempolu başlarken, Anadolu Efes'te Micic 8 sayıyla, Real Madrid'de ise Poirier 6 sayıyla takımlarının skor yükünü çeken isimler oldular. Karşılıklı sayılarla geçen ilk periyodu Real Madrid 21-19'luk üstünlükle kapattı.

İkinci periyodun başlamasıyla vites yükselten deplasman ekibi, Anadolu Efes karşısında hücumda ve savunmada büyük üstünlük kurarak farkı 13 sayıya kadar çıkardı: 31-44. Bu skor sonrasında oyuna ağırlığını koyan Anadolu Efes, 11-0'lık seriye maça yeniden ortak oldu: 42-44. Periyodun kalan bölümünde tekrardan seri yakalayan Real Madrid, soyunma odasına 51-44'lük üstünlükle gitti.

Real Madrid'in Yabusele başta olmak üzere 3 sayı çizgisinin gerisinden isabetli atmasıyla hücumda hiç düşmeyen Real Madrid'e karşılık Anadolu Efes'te, Moerman ve Larkin devreye girse de deplasman ekibi müsabakanın final periyoduna 7 sayılık farkla önde girdi: 72-79.

Son periyotta vites yükselten taraf bu kez Anadolu Efes olurken, Micic'in muhteşem performansıyla öne geçmeyi başaran ev sahibi ekip, parkeden 93-90'lık galibiyetle ayrıldı.

Son dakika... Fenerbahçe'den şampiyonluk yolunda kritik puan kaybı Son dakika... Fenerbahçe'den şampiyonluk yolunda kritik puan kaybı Haberi Görüntüle

ERGİN ATAMAN: SON ÇEYREKTE MÜTHİŞ SAVUNMA YAPTIK

Ataman, Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Çok zor bir maç oynadıklarını belirten Ergin Ataman, "Real Madrid ilk yarıda oyun stratejimizi bozdu. Hücumda oyunumuzu yavaşlattılar. İkinci yarıda ise farklı bir maç vardı. Savunmamızı geliştirdik. Daha agresif başladık. Vasilije Micic çok iyi bir maç çıkardı. Shane Larkin ise 25. dakikadan sonra oyuna geri döndü ve skor üretmeye başladı. Moerman ise kritik basketler kaydetti. Son çeyrekte müthiş savunma yaptık. Geçiş hücumlarından sayılar bulduk ve maçı kazandık." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Chris Singleton ile ilgili de konuşan Ataman, "Singleton'ın parmağında kapsül yırtılması var. Hazırlamaya çalıştık ama yetişmedi. Topu tutamıyor. AX Armani Exchange Milan maçında da oynaması zor. Haftaya hazır olur diye düşünüyorum." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading