Yandex Metrica

Amputeli futbolcular Filistin'de sahaya çıktı

Amputeli futbolcular Filistin'de sahaya çıktı

Filistin Ampute Futbol Federasyonunun düzenlediği ve 5 takımın mücadele edeceği ampute futbol turnuvası Gazze Şeridi'nde başladı.

Spor

23.01.2024, 17:45

İsrail'in Filistin'e yönelik düzenlediği işgalde beden uzvunu kaybeden insanlardan oluşan Ampute Futbol Takımı Gazze'de sahaya çıktı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) sponsorluğu ile Filistin Ampute Futbol Federasyonu himayesinde bu yıl ikincisi düzenlenen turnuvanın ilk maçı oynandı.

Gazze'nin Yermük Stadı'nda oynanan ve Şimal et-Tehaddi ve Kal'atül Cenub takımlarının mücadele ettiği ilk maç 1-1 beraberlikle tamamlandı.

ICRC Sözcüsü Suheyr Zekut, yaptığı açıklamada, bu yıl turnuvanın ikincisini düzenlediklerini ve 2 ay süreceğini belirterek, hedeflerinin engellileri topluma kazandırmak olduğunu söyledi.

80 SPORCU KATILDI

Turnuvaya 80 sporcuyla 5 takımın katıldığını aktaran Zekut, sporcular arasında İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar sırasında uzvunu kaybeden futbolcuların da forma giydiğini belirtti.

Zekut, turnuvanın buraya katılan engelli sporcuların uluslararası şampiyonalara da katılabilmesi için bir pencere olacağını dile getirdi.

Gazze'de mayıs ayında, ICRC sponsorluğu ile Filistin Ampute Futbol Federasyonu himayesinde düzenlenen 4 takımın mücadele ettiği ampute futbol turnuvasında birinciliği "Filistin El-Cezire Kulübü" elde etmişti.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda veya Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde keskin nişancıların hedefi olarak bacağını kaybeden onlarca Filistinli bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading