Yandex Metrica

Adını tarihe yazdırdı! Futbol dünyası yeni bir fenomen kazandı

Adını tarihe yazdırdı! Futbol dünyası yeni bir fenomen kazandı

Xabi Alonso'nun liderliğinde Bayer Leverkusen, Almanya'nın en üst ligi Bundesliga'da tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaşırken, aynı sezonda Almanya Kupası'nda finale çıktı ve UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale yükseldi.

Spor

22.04.2024, 11:35

Bayer Leverkusen'in başına geçen Xabi Alonso, kısa sürede Alman futbolunda fırtına gibi eserek takımını tarihinde ilk kez Bundesliga şampiyonluğuna taşıdı. Ayrıca, Almanya Kupası'nda finale yükselirken UEFA Avrupa Ligi'nde de çeyrek finale kalmayı başardı.

Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaray'dan çok konuşulacak hamle! Prim verilecek... Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaray'dan çok konuşulacak hamle! Prim verilecek... Haberi Görüntüle

YENİLGİ YÜZÜ GÖRMEDEN ŞAMPİYONLIĞINU İLAN ETTİ

Almanya'da futbol tarihine geçen bu başarıda Xabi Alonso'nun liderliği büyük rol oynadı. Takımııyla 43 resmi maça çıkan Alonso, henüz yenilgi yüzü görmeden şampiyonluğa ulaştı.

Galatasaray'dan Abdülkerim Bardakcı kararı! Yeni görevi.. Galatasaray'dan Abdülkerim Bardakcı kararı! Yeni görevi.. Haberi Görüntüle

XABI ALONSO BİR İLKİ BAŞARDI

Bayer Leverkusen, 119 yıllık tarihinde ilk kez Bundesliga'da zirveye çıkarak büyük bir başarya imza attı. Takım, daha önce ligde beş kez ikinci olmuştu ancak şampiyonluğu bu sezon Xabi Alonso yönetiminde elde etti.

Real Madrid'i yarı finale taşıyan Andriy Lunin'den penaltı itirafı Real Madrid'i yarı finale taşıyan Andriy Lunin'den penaltı itirafı Haberi Görüntüle

KUPA'DA VE AVRUPA'DA DA YOLA DEVAM

Almanya'nın en üst ligi Bundesliga'daki bu başarının yanı sıra Bayer Leverkusen, Almanya Kupası'nda da finale yükseldi. Bununla da yetinmeyen takım, UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finale kadar yükseldi vee Avrupa futbolunda da adından söz ettirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Loading