Yandex Metrica

44 yıl sonra yeni başkan!

44 yıl sonra yeni başkan!

Gençlerbirliği, düzenlediği olağanüstü genel kurulla yeni başkanını belirledi. Seçime tek aday olarak giren Mehmet Niyazi Akdaş, başkent ekibinin yeni başkanı oldu.

Spor

24.04.2024, 13:53

Gençlerbirliği Kulübünün olağanüstü genel kurulunda başkanlığa Mehmet Niyazi Akdaş seçildi.

İlhan Cavcav Tesisleri'nde gerçekleştirilen genel kurula tek aday olarak giren Akdaş, 184 geçerli oyla başkent temsilcisinin yeni başkanı oldu.

 Yeni yönetiminde şu isimler yer aldı:

Arif Ölmez, Dide Özdikmen, Eraslan Er, Esra Özel, İlke İğrek, İsmet Beltan, Kadir Kudret Hatipoğlu, Kubilay Güvenç, Mehmet Soylu, Muammer Akyüz, Paşa Murat Barut, Murat Karahan, Özgür Erdem İncesu, Sinan Aydın, Şahap Yaralı, Talip Çankırı, Taner Yıldırım, Ünal Ünaldı

Akdaş: O eski günlere döneceğiz, rahat uyu ağabeyim

Genel kurul sonrası duygularını paylaşan yeni başkan Mehmet Niyazi Akdaş, Gençlerbirliği'nde 40 sene başkanlık yapan İlhan Cavcav'ı unutmadı. Eski başarılı günlere döneceklerini belirten Akdaş, "Türk futboluna büyük hizmetler veren ve mevcut tesisleri kulübümüzü bu tesislere kavuşturan duayen futbol adamı 32 yıllık arkadaşım İlhan Cavcav. Kendilerini şükranla yad ediyorum, nurlar içinde yatsınlar. İlhan ağabeyimin başkanlığı süresince herhangi bir kurum veya kişiye tek kuruş borcu olmayan, herkesin kıskandığı, gıpta ettiği bir Süper Lig kulübüydük. Ağabeyim rahat uyu, inşallah el birliği ile o günleri geri getirmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.

44 yıl sonra bir ilk

Gençlerbirliği'nin efsane başkanı İlhan Cavcav'ın vefatının ardından başkanlığa oturan oğlu Murat Cavcav'ın görevden ayrılmasıyla 44 senelik Cavcav serüveni sona ermiş oldu. 

1977'de Ankara temsilcisinde başkanlık yapmaya başlayan İlhan Cavcav, 40 sene görevinin başında kalarak Türk futbol tarihine adını yazdırdı.

 22 Ocak 2017'de hayata gözlerini yuman İlhan Cavcav'ın yerine aynı aileden oğlu Murat Cavcav ise 4 yıl kulüp başkanlığı yaptı.

Sevmekten vazgeçmedim

Görevde kaldığı dört sene boyunca sürekli hedef alındığını açıklayan Murat Cavcav, "Eleştirmek, hakaret etmek, yaftalamak, çamur atmak kolay. Bu dört yıl boyunca hem içeride, hem dışarıda sürekli hedef oldum. Bazen dost bildiklerimin, bazen de eskilerin ürettiği dedikodularla yaralar aldım. Kanımın rengini merak eden de oldu, baba sevgimi sorgulayan da... Dedikodu ikliminin dönüp dolaşıp hepimizi vurduğu ortam böyle yaratıldı. Herkes sevgisinden de saygısından da vazgeçti. İnsan kardeşini sevmekten vazgeçebilir mi? Ben Gençlerbirliği'ni sevmekten vazgeçmedim." sözleriyle veda etti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading