Yandex Metrica

2022 Dünya Kupası uğruna yüz felci geçirdi! Uykusuz kalınca başına gelmeyen kalmadı

2022 Dünya Kupası uğruna yüz felci geçirdi! Uykusuz kalınca başına gelmeyen kalmadı

Son dakika haberleri... 2022 Dünya Kupası'nda oynanan maçların hepsini izlemeye çalışan bir sporsever, yüz felci geçirdi.

Spor

07.03.2024, 00:06

2022 Dünya Kupası maçlarının hepsini izlemeye çalışan Çinli sporsever Cao, ölüm tehlikesi yaşadı.

Daha önce 2014 yılında bir taraftarın çok sık maç ilzeyip uykusuz kalması kalp krizi yaşayarak hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Yoğun iş temposuna rağmen maçları kaçırmak istemeyen Çinli taraftarın, 2 saat uykusuz kaldığı ve bu nedenle yüz felci geçirdiği ortaya çıktı.

Yüz felcinde ilk 3 günün çok önemli olduğun altını çizen Uzm. Dr. Mehmet Yavuz, her hastalıkta olduğu gibi yüz felcinde de erken teşhisin kritik olduğunu ifade etti. Yavuz, "Yüz felci belirtileri yaşayan bir hastanın vakit kaybetmeden nöroloji uzmanına başvurması gerekir. Hastaların yüzde 80'i cerrahi tedaviye ihtiyaç duyulmadan birkaç gün veya 1 hafta ila 3 hafta içinde tamamen iyileşme gösterir. Yüz kasları için yapılan masaj, egzersizler ve fizik tedavi hastanın normalde dönmesini büyük ölçüde hızlandırır” şeklinde konuştu.

Yaşadıklarını anlatan Cao, şu ifadeleri kullandı:

Sabah uyandığımda çok halsizdim ama bunun gün içinde geçeceğini düşünerek işe gittim. Bir süre sonra soğuk havaya da maruz kalınca dudaklarımın yana doğru kaymaya başladığını hissettim. Göz kapaklarımı oynatmakta güçlük yaşıyordum. Biraz dinlenmek için ofise gitmeye karar verdim ama bu çare olmayınca hastaneye gitmek zorunda kaldım.

Uzmanların yaptığı araştırmalara göre uykusuzluğun bazı sağlık sorunlara neden olabileceği belirtildi.




 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading