Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Türkiye, İsrail'in yargılandığı soykırım davasına müdahil oluyor

Son dakika: Türkiye, İsrail'in yargılandığı soykırım davasına müdahil oluyor

Son dakika haberleri... Endonezyalı mevkidaşı ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ''Türkiye olarak Güney Afrika'nın İsrail'e karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı davaya müdahil olmaya karar verdik.'' dedi.

Gündem

12.05.2024, 20:00

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Endonezyalı mevkidaşı ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşurken İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında önemli mesajlar verdi.

Bakan Fidan, Türkiye'nin uzun bir süredir Güney Afrika'yı destekler şekilde davayı desteklemeyi tartıştığını ifade etti.

Konuyla ilgili hukukçular ve akademisyenlerle de görüştüklerini belirten Bakan Fidan, son olarak bu yönde bir karar aldıklarını bildirdi. 

Sadece Türkiye'nin değil, uluslararası toplumun da bu davaya müdahil olmasına yönelik yoğun görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Bakan Fidan, ''Türkiye, davaya müdahil olacak'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kobani davasına ilişkin dikkat çeken yorum: Terör kalkışmasıdır Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kobani davasına ilişkin dikkat çeken yorum: Terör kalkışmasıdır Haberi Görüntüle

''ZORLAYICI TEDBİRLERİN GELMESİ ŞART''

Akan kanın bir an önce durması ve Netanyahu'nun soykırıma son vermesi gerektiğini belirten Bakan Fidan, şu ifadeleri kullandı;

"Artık zorlayıcı tedbirlerin gündeme gelmesi gerektiği ortadadır. Türkiye, İsrail’in Filistin halkını topraklarından sürme çabasını kabul etmeyecektir. Gazze'de insanlık bir sınav vermektedir. Bu saldırılar hukuki düzlemde yargılanmalı. İsrail büyük bir pervasızlık ve cüretle Filistinli sivillere karşı işlediği suçları sürdürmektedir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan-Miçotakis görüşmesi başladı İşte masadaki başlıklar Cumhurbaşkanı Erdoğan-Miçotakis görüşmesi başladı İşte masadaki başlıklar Haberi Görüntüle

TÜRKİYE DAVAYA MÜDAHİL OLUYOR

Bakan Fidan yaptığı açıklamada “Türkiye olarak Güney Afrika’nın İsrail’e karşı Uluslararası Adalet Divanı’nda açtığı (soykırım konulu) davaya müdahil olmaya karar verdik” dedi.

Bakan Fidan canlı yayında konuştu: ABD kayıtsız şartsız İsrail'i destekliyor Bakan Fidan canlı yayında konuştu: ABD kayıtsız şartsız İsrail'i destekliyor Haberi Görüntüle

''BAZI ÜLKELER TUTUM ALMA DURUMUNDALAR''

Riyad'da düzenen Gazze zirvesine işaret eden Bakan Fidan, sözlerini şu şekilde tamamladı;

"Riyad'da yaptığım gibi İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere Arap devletleri ve Filistin'i devlt olarak tanıyan ülkelerle görüşmemizde şunu gördük: Bazı ülkeler tutum alma durumundalar."

 

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading