Yandex Metrica

Son dakika: Terör kaynağında yok ediliyor! Son bir haftada 100'den fazla terörist yok edildi

Son dakika: Terör kaynağında yok ediliyor! Son bir haftada 100'den fazla terörist yok edildi

Son dakika haberleri... Irak ve Suriye'nin kuzeyinde son bir haftada, aralarında sözde yöneticilerin de bulunduğu 108 terörist etkisiz hale getirildi. 1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 953 oldu. MSB kaynakları, son haftalarda Irak’ın kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısında artış olduğuna dair sorular üzerine “Biz bu yaz Irak’ın kuzeyinde kilidin kapatılacağını söylemiştik. Bunun için de Sn. Bakanımızın daha önce ifade ettikleri gibi öngörülemez, alışılmadık, süratli ve sürekli operasyonlarla terörle mücadeleyi sürdüreceğimizi belirtmiştik. Şu anda mücadelemiz belirttiğimiz şekilde devam ediyor. Artık ‘sürekli operasyon’ devresindeyiz." şeklinde yanıt verdi.

Gündem

17.05.2024, 01:06

Milli Savunma Bakanlığı'nın eli kanlı terör örgütleriyle olan etkin ve kararlı mücadelesi tüm hızıyla devam ediyor.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Aktürk, TSK'nın, terör örgütleri PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini artan bir etki ve yoğun bir baskıyla sürdürdüğünü ifade etti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk oldu! Muhsin Şentürk kimdir? Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk oldu! Muhsin Şentürk kimdir? Haberi Görüntüle

SON BİR HAFTADA 108 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Tuğamiral Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada, aralarında sözde yöneticilerin de bulunduğu 67'si Irak'ın, 41'i ise Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 108 teröristi etkisiz hale getirdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı;

"1 Ocak 2024'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 443'ü Irak'ın kuzeyinde, 510'u ise Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 953'e ulaştı." 

Yağız Sabuncuoğlu duyurdu! Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına aday mı oldu? Yağız Sabuncuoğlu duyurdu! Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına aday mı oldu? Haberi Görüntüle

IRAK KUZEYİNDEKİ TERÖRLE MÜCADELE

MSB kaynakları, son haftalarda Irak’ın kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısında artış olduğuna dair sorular üzerine şu yanıtı verdi;

“Biz bu yaz Irak’ın kuzeyinde kilidin kapatılacağını söylemiştik. Bunun için de Sn. Bakanımızın daha önce ifade ettikleri gibi öngörülemez, alışılmadık, süratli ve sürekli operasyonlarla terörle mücadeleyi sürdüreceğimizi belirtmiştik. Şu anda mücadelemiz belirttiğimiz şekilde devam ediyor. Artık ‘sürekli operasyon’ devresindeyiz."

Bahçeli Özgür Özel'le bir araya geldi: Görüşme çok verimli geçti Bahçeli Özgür Özel'le bir araya geldi: Görüşme çok verimli geçti Haberi Görüntüle

YILDIRIM DÜŞME OLAYLARI

Bakanlık kaynakları, Irak kuzeyindeki yıldırım düşmesi sonucu bazı askerlerin şehit olmasına ilişkin sorular üzerine “Bizim bütün üs bölgelerimizde paratönerlerimiz mevcut. Üs bölgesine konuşlanırken ilk kurduğumuz sistemlerden biri de paratönerlerdir. Son dönemde Irak kuzeyindeki Pençe bölgesinde yıldırım düşme olayı yoğun şekilde yaşanıyor. Sadece dün üs bölgelerimize düşen yıldırım sayısı 307’dir. Tedbirler eksiksiz alınıyor, her türlü sistemlerimiz çalışıyor ama bazen doğa ile baş etmek mümkün olamayabiliyor. Tedbirlere de artırılarak devam ediliyor. Fakat bölgede yükseklikten kaynaklı, ani iklim değişikliklerinin de etkisiyle maalesef bu tür olaylar yaşanabiliyor.“ şeklinde yanıt verdi.

Semicenk Semicenk "Tek Başıma" şarkı sözleri! Semicenk yeni şarkısının sözleri Haberi Görüntüle

HUDUT GÜVENLİĞİ

Bakanlık kaynakları, hudut güvenliğine ilişkin sosyal medyada gündeme videolar hakkında da açıklamalarda bulundu. Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Ülkemizin geleceğinden sığınmacılar nedeniyle endişe duyduğunu, ülkemize birçok kaçağın geldiğini iddia edenlerin kullandığı görüntülerin neredeyse tamamı insan kaçakçılarının insanları kandırmak için yeri, zamanı ve hangi ülkeden olduğu belli olmayacak şekilde çektikleri reklam görüntüleridir. Bu görüntüleri sosyal medyadan paylaşanlar ironik bir şekilde insan kaçakçılarının reklamını yapıyorlar, onları teşvik ediyorlar. Ülkemizde gördükleri her yabancının sınırdaki duvarlardan atlayarak geldiğini sanan veya kasıtlı olarak böyle bir algı yaratmaya çalışanlar en büyük saygısızlığı ve haksızlığı sınırlarda nöbet tutan 60 bin Mehmetçiğin emeğine yapıyorlar. Çünkü hudutlarımız hiç olmadığı kadar güvende ve hiç olmadığı kadar iyi korunuyor. Gerçekten bizim hudutlarımızda olduğu tespit edilen bir görüntü bize ulaşırsa zaten gereği büyük bir hassasiyetle yapılmaktadır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading