Yandex Metrica

Son dakika... Bakan Fidan BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile Abu Dabi'de görüştü

Son dakika... Bakan Fidan BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan ile Abu Dabi'de görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan,  Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile görüştü.  Bakan Fidan'ın son 3 haftada gerçekleştirdiği görüşmeler ise dikkat çekiyor.

Gündem

20.05.2024, 08:52

Dışişleri Bakanı Hakan FidanBirleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile görüştü. Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda görüşmeye dair fotoğraflara yer verildi.

Göz gözü görmeyecek! Meteoroloji o bölgeleri toz taşınımına karşı uyardı! 18 Mayıs 2024 Cumartesi il il hava durumu! Göz gözü görmeyecek! Meteoroloji o bölgeleri toz taşınımına karşı uyardı!... Haberi Görüntüle

FİDAN'DAN YOĞUN DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Bakan Fidan, son 3 haftadır yabancı misyon temsilcileriyle yoğun görüşmeler yaptı. 

17 Nisan'da katar'ın başkenti Doha'da Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir araya gelen Fidan, mevkidaşıyla iki ülke arasındaki ilişkileri, işbirliklerini ve Filistin'deki durum ile bölgesel görüşmeleri ele aldı. Fidan ayrıca bu ülkeye yaptığı ziyaret kapsamında Filistin direniş hareketi Hamas'ın üst düzey yetkilileriyle de bir araya geldi. 

20 Nisan'da ise Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri Türkiye'ye geldi. Mevkidaşıyla İstanbul'da görüşen Bakan Fidan, Şukri ile ortak basın toplantısı düzenledi. 

28-29 Nisan'da İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi'nin Gazze konusunda oluşturduğu Temas Grubu tarafından düzenlenen toplantı için Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a giden Fidan, burada Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safedii ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile bir araya geldi. Gazze Temas Grubu toplantısı dolayısıyla birçok isimle yüz yüze görüşen Hakan Fidan'ın bir araya geldiği isimler şöyle: ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al San, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Yemen Dışişleri Bakanı Şai Muhsin Zindani ve Malezya Başbakanı Enver İbrahim.

1 Mayıs'ta Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi Ankara'ya geldi. Mevkidaşıyla yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşan Bakan Fidan önemli açıklamalar yaptı. 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın bir sonraki durağı Afrika oldu. Gambiya'nın başkenti Banjul'da 4-5 Mayıs'ta düzenlenen İİT 15. Zirvesi'ne katılan Fidan, burada da önemli görüşmeler yaptı. Fidan, Banjul'da İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Pakistan Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar ve Fas Dışişleri Bakanı Nasır Burita ile bir araya geldi. 

Hakan Fidan, 7 Mayıs'ta ise Kuveyt Dışişleri Bakanı Abdullah Ali Abdullah el-Yahya ile Ankara'da görüştü.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Loading