Yandex Metrica

Zoraki Kral (The King's Speech) (2010) filmi hakkında her şey: Konusu, künyesi, yönetmeni, oyuncuları... Fragman izle

Zoraki Kral (The King's Speech) (2010) filmi hakkında her şey: Konusu, künyesi, yönetmeni, oyuncuları... Fragman izle

Coling Firth, Geoffrey Rush ve Helena Bonham Carter'ın oyunculuklarını konuşturduğu bir başarı hikayesi. İzlediğiniz ilk anda "Bu film Oscar almış olmalı" diyorsunuz, ki aldı zaten.

Sinema / Dizi

04.05.2024, 19:57

Bazı filmler vardır, vizyona girdikleri anda Oscar'da yarışacakları düşünülür. Tom Hooper'ın Zoraki Kral'ı da bu tür filmlerden biri. Konuşma engeli olan bir İngiliz kralını (Colin Firth) konu alan bu gerçeğe dayalı drama, beğeni toplayan karakter oyuncularıyla Hollywood'un sevdiği bir yabancı yapım.

Firth, yetişkin hayatının büyük bölümünde berbat bir kekemelik sorunu yaşayan ve çok sayıda konuşma terapistinden yardım almasına rağmen başarılı olamayan VI. George rolünde. 

Karısı Elizabeth (Helena Bonham Carter) onu konuşma uzmanı Logue (Geoffrey Rush) ile tanıştırır. Louge'ın yöntemleri ilk başta kralı sinirlendirip mahcup etse de, ikili kısa süre sonra dost olur -ki bu ömür boyu sürecek bir arkadaşlıktır- ve kral gelişme belirtileri göstermeye başlar. 

En büyük sınavı, II. Dünya Savaşı arifesinde yapması gereken radyo konuşmasıdır ve Britanya'nın her ne pahasına olursa olsun Hitler'le savaşmak için yeterince kararlı, güçlü ve istekli olduğunu anlatması gerekmektedir. 

David Seidler'in senaryosu oldukça sıradan ve basmakalıp olsa da, film gerçekten muhteşem performansların sergilendiği bir sahne niteliği taşıyor. 

Colin Firth'in utangaç, ezilmiş kral rolündeki parlak performansına Geoffrey Rush'ın açık sözlü ve kendine güvenli Avustralyalı konuşma koçu rolündeki performansı eşlik ediyor. 

İkilinin birlikte oynamaktan keyif aldığı anlaşılıyor ve onları çalışırken izlemek hoş bir duygu yaratıyor. 

Hooper, hanedanı sergileme ya da gösteriş yapma çıkmazına hiç girmeden bu iki adamın ilişkisine odaklanmakla iyi ediyor. Filmdeki insani bakış açısı, ikonik bir kraliyet karakterine yeni bir soluk getiriyor. 


ZORAKİ KRAL (2010) FRAGMANI

FİLMİN KÜNYESİ

  • SÜRE: 118 dakika
  • ÜLKE: İngiltere/Avustralya/ABD
  • YÖNETMEN: Tom Hooper
  • YAPIMCI: Iain Canning, Emile Sherman, Gareth Unwin, Geoffrey Rush
  • SENARYO: David Seidler
  • GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: Danny Cohen
  • MÜZİK: Alexandre Desplat
  • OYUNCULAR: Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter, Guy Pearce
  • OSCAR ÖDÜLÜ: Tom Hooper (en iyi yönetmen), Colin Firth (en iyi erkek oyuncu), Iain Canning, Emile Sherman (en iyi film), David Seidler (en iyi senaryo)
  • OSCAR ADAYLIKLARI: Helena Bonham Carter (en iyi yardımcı kadın oyuncu), Geoffrey Rush (en iyi yardımcı erkek oyuncu), Eve Stewart, Judy Farr (en iyi sanat yönetmeni), Danny Cohen (en iyi görüntü yönetmeni), Jenny Beavan (en iyi kostüm tasarımı), Tariq Anwar (en iyi kurgu), Alexandre Desplat (en iyi film müziği), Paul Hamblin, Martin Jensen, John Midgley (en iyi ses miksi)
     

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading