Yandex Metrica

Sürücü (Drive) (2011) filmi hakkında her şey: Konusu, künyesi, yönetmeni, oyuncuları... Fragman izle

Sürücü (Drive) (2011) filmi hakkında her şey: Konusu, künyesi, yönetmeni, oyuncuları... Fragman izle

'Sürücü' filmin açılış sahnesinde kendisinin de söylediği gibidir: Siz bana zamanı ve yeri söylersiniz, ben de size beş dakikalık süre tanırım. O beş dakikada ne olursa olsun yanınızda olurum. Her ne olursa olsun...

Sinema / Dizi

01.05.2024, 01:03

Bu modern suç filminde Ryan Gosling esrarengiz şekilde sadece 'Sürücü' olarak tanınan bir karakteri canlandırıyor. Oysa o bir tamirci, dublör ve soygunlara katılan bir sürücüdür. 

Sürücü'nün Los Angeles'ın parlak ışıklı, canlı sokaklarında yalnız başına dolaşarak geçen hayatı, yan komşusu Irene'le (Carey Mulligan) ilişki kurmasıyla tamamen değişir. 

Söze dökülmeden sakince yaşadıkları bu ilişki, Irene'in hapisten yeni çıkan kocası Standard'ın (Oscar Isaac) gelişiyle sekteye uğrar. 

Bu noktadan itibaren film bir anda değişir; Sürücü, onu ne pahasına olursa olsun korumaya kararlıdır ve bu da oldukça korkunç ve neredeyse fantastik vahşet anları yaşanmasına yol açar. 

Filmin konusu tam olarak ucuz roman tarzında, ancak Jean-Pierre Melville, Alejandro Jodorowsky ve Riskli İş (Risky Business-1983) gibi birbirinden tamamen farklı güçlerle birleştirilip renklendirilmiş. 

Sürcü, yarattığı duyguyla varoluyor ve bitiyor. Yönetmen Nicolas Winding Refn filmi bir masal olarak tanımlamış ve bu da kederli genç kız Irene, onun 'parlak dublör ceketli şövalyesi', Sürücü ve birbirlerine duydukları aşkın saflığında hissediliyor. 

Bu aşk, filmin kahramanını sosyopatik aşırılıklara itiyor ve aşk ve ölümün, şehvetin ve şiddetin karışmı, şimdiden ünlenen 'asansör sahnesinde' mükemmel şekilde sergileniyor; aşk, gerilim ve sert aksiyonun hipnotik karışımı. 

Başrolleri paylaşan Gosling ve Mulligan ikilisine, zengin ve şaşırtıcı performanslarıyla rollerini basmakalıp yardımcı roller olmaktan çıkaran bir dizi karakter oyuncusu eşlik ediyor. 

Sürücü'de Bryan Cranston'un akıl hocası/baba figüründen, Ron Perlman'in serseri hırsız tiplemesine ve Albert Brooks'un büyüleyici gangster tiplemesi Bernie Rose'a kadar tüm kara film unsurları mevcut.

Filmin hipergerçeklikle kurgulanmış olması onu bir tür üst-kurmaca haline getiriyor. İzleyici bir film izlemekte olduğunun farkında ve bu, utanmaz heyecanlarla ve duyguyla yüklü bir film.

Ayrıca Refn'in taze kariyerinde biriktirdiği temaların bir özeti gibi. Bronson'da (2008), Cennetin Kapısı'nda (Valhalla Rising-2009) ve şimdi de Sürücü'de şiddetin değiştirdiği karakterler yer alıyor ve izleyici için bu hem tuhaf hem de güzel bir şey. 

Sürücü, bir tarz çabası içinde ama varoluşçuluğa, saflık ve şiddete kafa yoran, 1980'ler tarzı baygın sintisayzır müzikleriyle bezenen ve sinsi, hayalci gözlerle çekilmiş bir film. 


SÜRÜCÜ (2011) FRAGMANI

FİLMİN KÜNYESİ

  • SÜRE: 100 dakika
  • ÜLKE: ABD
  • YÖNETMEN: Nicolas Winding Refn
  • YAPIMCI: Michel Litvak, John Palermo, Marc Platt, Gigi Pritzker, Adam Siegel
  • SENARYO: Hossein Amini (James Sallis'in romanından)
  • GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: Newton Thomas Sigel
  • MÜZİK: Cliff Martinez
  • OYUNCULAR: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Albert Brooks, Ron Perlman, Bryan Cranston, Christina Hendricks, Oscar Isaac
  • CANNES FİLM FESTİVALİ ÖDÜLÜ: Nicolas Winding Refn (en iyi yönetmen)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading