Yandex Metrica

Squid Game'i sevenlerin izleyebileceği 6 Kore dizisi

Squid Game'i sevenlerin izleyebileceği 6 Kore dizisi

Güney Kore yapımı Squid Game dizisi, yayınlandığı ilk günden beri küresel çapta gündem olmayı başardı. Güney Kore yapımlarını sevenlerin izleyebileceği 6 diziyi haberimizde derledik...

Sinema / Dizi

23.01.2024, 18:15

Netflix'in Güney Kore yapımı dizisi Squid Game geçtiğimiz aylarda izleyicilerin beğenisine sunuldu. Kapitalizm ve sınıf farklılıkları gibi temaları işleyen drama, Netflix'in bugüne kadar en çok izlenen dizisi oldu. Güney Kore, pop kültürünün ihracatını hızla artırıyor ve kültürel prodüksiyonlara büyük yatırım yapmaya devam ediyor. Bu durum, en büyük pop grubu BTS gibi K-pop eylemleri ve küresel ölçekte başarıya ulaşan Squid Game gibi K-dramlarıyla zirveye ulaştı.

Bong Joon-ho'nun oscar ödüllü kara komedi, gerilim filmi olan Parasite de dünya çapında beğeni toplamıştı. Ancak Güney Kore dizileri de uzun metrajlı filmlerin çok gerisinde değil. İşte eleştirmenler tarafından beğenilen, izlenmeye değer Kore dizileri.

1. FLOWER OF EVİL (2020)

16 bölümden oluşan gizem-gerilim türündeki Flower of Evil, cinayet masası dedektifi olan Cha Ji-won'u konu alıyor. Dedektif Ji-won'un Baek Hee-sung ile mutlu bir evliliği vardır. Ancak bir dizi açıklanamayan cinayeti araştırırken Ji-won, kocasının söylediği kişi olmayabileceğinden şüphelenmeye başlar. Hee-sung, karısı geçmişinin derinliklerine inerken yalanlarının ortaya çıkmasını izler.

2. MY MİSTER (2018)

My Mister'da Park Dong-hoon, mutlu bir hayatı olmadığını kabul etmek zorunda kalır. Bir üniversite öğrencisinin patronu olduğu bir şirkette çalışan orta yaşlı mühendis, annesi ve iki işsiz erkek kardeşiyle birlikte yaşamaktadır. Ailesine yardım etmek için elinden geleni yapan Dong-hoon, kendi hayatının darmadağın olduğunu hisseder. Lee Ji-an da aynı şirkette çalışmaktadır. Sonunda ikisi yakınlaşır ve birbirlerine umut ve şifa olurlar. 16 bölümden oluşan drama, Netflix üzerinden izlenebiliyor.

3. HEALER (2014)

1980'lerde, Güney Kore'nin otoriter rejimden demokrasiye geçişi sırasında, yasadışı bir radyo istasyonunu yöneten beş kişilik bir grup, 1992'de bir öğrencinin ölümüne yol açan büyük bir skandala rastlar. Onlarca yıl sonra Şifacı kod adlı birisi, ünlü bir gazeteci ve bir haber muhabiri o gece ne olduğunu ortaya çıkarmak için bir araya gelir. Aksiyon-gerilim türündeki dizi 20 bölümden oluşuyor. Sevilen seri, dijital yayın devi Netflix'te mevcut.

4. MR. QUEEN (2020)

20 bölümden oluşan dizi, kendisini 1850'li yıllarda Joseon döneminin sonlarından kalma bir kraliçenin vücudunda kapana kısılmış bulan Jang Bong-hwan adlı bir adamı konu alıyor. 

5. THE CROWNED CLOWN

The Crowned Clown, tarihsel drama türünde ve 16 bölümden oluşuyor. 7. yüzyılın başlarında Joseon döneminin ortalarında, ayaklanmaların ve kraliyet güç mücadelelerinin zirveye ulaştığı bir dönemde geçen dizi, suikasttan korkan ve Ha Sun adındaki bir palyaçonun tahttaki yerini almasını emreden bir kralın hikayesini anlatıyor. Dizi Netflix üzerinden izlenebiliyor.

6. NAVİLLERA 

Bir Netflix orijinali olan dizi 12 bölümden oluşuyor. Yetmiş yaşındaki emekli postane çalışanı Sim Deok-chool, hayatı boyunca bale öğrenme hayali kurmuştur. Ancak şimdiye kadar hayalini bir kenara bırakıp hayata devam etmiştir. Deok-chool,23 yaşındaki Lee Chae-rok ile tanıştığı bale derslerine kaydolur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading