Yandex Metrica

Sosyal Ağ (The Social Network) (2010) filmi hakkında her şey: Konusu, künyesi, yönetmeni, oyuncuları... Fragman izle

Sosyal Ağ (The Social Network) (2010) filmi hakkında her şey: Konusu, künyesi, yönetmeni, oyuncuları... Fragman izle

Nesilleri etkileyen sosyal medya fenomeni 'Facebook'un nasıl ortaya çıktığını merak ediyorsanız, David Fincher imzalı Sosyal Ağ'a bir göz atmalısınız. Film, beklentilerinizden bile ötesini sunacak kadar iyi.

Sinema / Dizi

21.03.2024, 19:45

Her gün 175 milyondan fazla kişi Facebook'a girdiğine göre günümüzün en büyük fenomenlerinden birinin nasıl başladığını anlatan bir bir filmin bu kadar tutması hiç de şaşırtıcı değil. 

Şaşırtıcı olan, Sosyal Ağ'ın gerçekten ne kadar iyi bir film olduğu. 

Aaron Sorkin tarafından kaleme alınan senaryo, son derece komik olmasının yanısıra egolarımızı beslemek için yarattığımız narsist profilleri ortaya çıkarmaya yardımcı oluyor. 

Aynı zamanda son derece iç karartıcı. Kimse baş karakter Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg) kadar kendi kendine takıntılı olamaz. 

Kız arkadaşı onu terk ettikten sonra onun hakkında sert bir blog metni yazar ve bunun üzerine erkek öğrencilerin okuldaki kız arkadaşlarının çekiciliklerine puan verebileceği bir web sayfası yaratma fikrini bulur. 

Daha sonra bilgisayar becerilerinden ve web sayfasının popülerliğinden faydalanan Zuckerberg, ilk mali desteği en yakın arkadaşı Eduardo Saverin'den (Andrew Garfield) alarak tüm zamanların en popüler sosyal ağını hızla başlatır. Gerisi herkesin bildiği gibidir...

Eisenberg'in performansı olağanüstü ama rol arkadaşları da ışık saçıyor. Andrew Garfield ve Justin Timberlake, karakterlerini kolaylıkla yakalıyor. 

Yönetmen David Fincher, Sorkin'in kıvrak senaryosuna ustalıklı görselliğini ekliyor ve sonuçta ortaya çıkan film, kimin neyi yaptığı ve kimin kime borçlu olduğu konusunda bitmez tükenme bir tartışma sunuyor. 

Zuckerberg'in bilgisayarının karşısında tek başına oturduğu sahneyle biten film, izleyiciye şu soruyu sorduruyor: Acaba Facebook bizi birbirimize mi bağladı yoksa daha da mı yalnızlaştırdı?


SOSYAL AĞ (2010) FRAGMANI

FİLMİN KÜNYESİ

  • SÜRE: 120 dakika
  • ÜLKE: ABD
  • YÖNETMEN: David Fincher
  • YAPIMCI: Scott Rudin, Dana Brunetti, Michael De Luca, Cean Chaffin
  • SENARYO: Aaron Sorkin
  • GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: Jeff Cronenweth
  • MÜZİK: Trent Reznor, Atticus Ross
  • OYUNCULAR: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake, Brenda Song, Armie Hammer, Max Minghella, Rashida Jones
  • OSCAR ÖDÜLÜ: Aaron Sorkin (en iyi senaryo), Trent Reznor, Atticus Ross (en iyi özgün müzik), Kirk Baxter, Angus Wall (en iyi kurgu)
  • OSCAR ADAYLIKLARI: Jesse Eisenberg (en iyi erkek oyuncu), David Fincher (en iyi yönetmen), Scott Rudin, Dana Brunetti, Michael De Luca, Cean Chaffin (en iyi film), Jeff Cronenweth (en iyi görüntü yönetmeni), Ren Klyce, David Parker, Michael Semanick, Mark Weingarten (en iyi ses miksi)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading