Yandex Metrica

Neşet Ertaş filmine ailesinden tepki geldi

Neşet Ertaş filmine ailesinden tepki geldi

Usta sanatçı Neşet Ertaş'ı hayatı beyaz perdeye taşınıyor. Ancak sanatçının ailesi, böyle bir filmin yapılmasına karşı olduklarını söyleyerek tepki gösterdi.

Sinema / Dizi

23.01.2024, 17:53

"Ayla", "Müslüm" ve "Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu" filmlerine imza atan Mustafa Uslu, bu kez usta sanatçı Neşet Ertaş'ın hayatını sinemaya aktarmak için kolları sıvadı. 'Bozkırın Tzenesi' olarak tanınan Ertaş'ın hayatı "Garip Bülbül, Neşet Ertaş" isimli film ile anlatılacak. Filmin basın toplantısı önceki akşam Beykoz Kundra Fabrikası Demirane Restauran'ta yapıldı.

Bektaş Dolu ve Ramazan Bağgül'ün usta sanatçıyı canlandıracağı filmin çekimlerinin ocak ayında başlaması bekleniyor. Ancak Neşet Ertaş'ın ailesi projenin yapılmasına karşı çıktı. Sanatçının vasiyeti olduğunu belirten ailesi, filmin yapılmasını istemiyor.

Aile, yapımcı Mustafa Uslu'ya tepki gösterdikleri bir açıklama yayınladı. Sosyal medyada yayınlanan açıklamada proje 'Neşet Ertaş sömürüsü' olarak nitelendirildi.

"HALKIMIZIN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ"

Nigar Leyla Ertaş, Döne Ertaş, Hüseyin Ertaş ve Canan İlhan'ın isimlerinin yer aldığı açıklamada "Yapılmakta olduğunu öğrendiğimiz film çalışmasının, telif hakları ile ilgili yasa ve yönetmelikler başta olmak üzere, ilgili mevzuata tamamen aykırı olduğu açıkça ortadadır. İlgili film yapımcısı kişi, kişiler ve firmalara noter vasıtası ile gerekli ihtarnameler gönderilmiştir. Gelişmelere göre gereken tüm yasal ve hukuki adımlar atılacaktır. Vasiyetinin bilinmesine rağmen, böyle bir projenin içinde bulunmayı kendilerine yakıştıranların, Neşet Ertaş’a ve onun felsefesine ne kadar uzak kişiler olduğunu da halkımızın takdirine bırakıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

"RIZASIZ BAHÇENİN GÜLÜ DERİLMEZ"

Mustafa Uslu ise Neşet Ertaş'ın ailesiyle irtibat kurmak için uzun süre uğraştıklarını fakat sonuç alamadıklarını belirterek, "İnşallah alnımızın akıyla ‘Rızasız bahçenin gülü derilmez’ diyecek kadar mütevazı bir insanın filmini yaparken, herkesin rızasını alarak, herkesin gönlünü alarak, gönülden gönüle dokunacak bir film yapmayı arzuluyoruz." dedi.

Ömer Faruk Sorak'ın yönetmen koltuğuna oturacağı filmin senaryosu Fulya Özcan ve Mert Dikmen imzası taşıyacak. Fişmin bütçesinin 20-21 milyon TL olacağı tahmin ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading