Yandex Metrica

Nedimeler (Bridesmaids) (2011) filmi hakkında her şey: Konusu, künyesi, yönetmeni, oyuncuları... Fragman izle

Nedimeler (Bridesmaids) (2011) filmi hakkında her şey: Konusu, künyesi, yönetmeni, oyuncuları... Fragman izle

Kadınların gözünden 18 yaş üstü bir komedi filmi olan Nedimeler, oyunculuk performansı ve başarılı senaryosuyla göz dolduruyor.

Sinema / Dizi

02.03.2024, 19:33

Annie (Kristen Wiig) ve Lillian (Maya Rudolph) sıkı dostlardır. Bu yüzden de Lillian'ın nişanında baş nedimesi olarak Annie'yi seçmesinden daha doğal ne olabilir?

Ama kısa süre sonra anlaşılır ki, bu pek iyi bir fikir değildir. Saturday Night Live'in kıdemli oyuncusu Kristen Wiig, Nedimeler'le ilk uzun metraj senaryosuna imza atmanın yanısıra başrolü de üstleniyor. 

Annie karakterini canlandıran Kristen, yatak odasında, gelin için verilen hediye partisinde, sarhoş halde Las Vegas'a uçarken ve hızla dibe vurmaya doğru giderken akla gelebilecek her şekilde kendisini komik durumlara sokarak güldürmeyi başarıyor. 

Oyuncular arasında dikkat çekenler, son derece normal esas oğlan tiplemesiyle Chris O'Dowd, yardımcı erkek rolünde son derece rezil tiplemesiyle Jon Hamm ve milli güvenlik takıntılı Megan rolünde Oscar'a aday olan performansıyla Melissa McCarthy.

Sabun köpüğü kadın filmleriyle alakası olmayan Nedimeler, Blondie etkisi altındaki müzikleri ve oyuncuların doğaçlama maharetleriyle kuralsız, asi bir tutum sergiliyor. 

Mizahi yanı ise şiddetli müstehcen esprilerden, "Neden benim adıma mutlu olup çekip gitmiyor ve normal bir insan gibi arkamdan konuşmuyorsun?" gibi repliklere kadar çeşitlilik gösteriyor. 

Film oldukça küfürlü ama arkadaşları konu alan şaşırtıcı derecede etkileyici bir kriz dönemi romantik komedisi: Orta yaş krizinin ortasındaki bir kadın ve hayatının en mutlu dönemini yaşaması beklenen en iyi arkadaşı.

Vizyona girdiği anda büyük ilgi toplayan Nedimeler, Kaza Kurşunu (Knocked Up-2007) ve Matrak Adamlar (Funny People-2009) gibi son dönemde bolca karşımıza çıkan Apatow yapımı, 18 yaş üstü komedi filmlerinin en iyisi. 


NEDİMELER (2011) FRAGMANI


FİLMİN KÜNYESİ

  • SÜRE: 125 dakika
  • ÜLKE: ABD
  • YÖNETMEN: Paul Feig
  • YAPIMCI: Judd Apatow, Barry Mendel, Clayton Townsend
  • SENARYO: Annie Mumolo, Kristen Wiig
  • GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: Robert D. Yeoman
  • MÜZİK: Michael Andrews
  • OYUNCULAR: Kristen Wiig, Maya Rudolph, Rose Byrne, Melissa McCarthy, Wendi McLendon-Covey, Ellie Kemper, Chris O'Dowd, Jill Clayburgh, Jon Hamm
  • OSCAR ADAYLIKLARI: Melissa McCarthy (en iyi yardımcı kadın oyuncu), Annie Mumolo, Kristen Wiig (en iyi senaryo)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading