Yandex Metrica

Lou Grant ve Up yıldızı Ed Asner hayata veda etti

Lou Grant ve Up yıldızı Ed Asner hayata veda etti

Lou Grant karakterini oynamasıyla tanınan Emmy ödüllü oyuncu Es Asner, 91 yaşında hayatını kaybetti.

Sinema / Dizi

23.01.2024, 17:54

The Mary Tyler Moore Show isimli sitcom'la popülerlik kazanan, daha sonra yapımın devamı niteliğinde olan Lou Grant'ta başrol oynayan Ed Asner, 91 yaşında yaşamını yitirdi. Ölüm haberini ailesi Twitter'dan yaptığı açıklama ile duyurdu.

Ailesinin yaptığı paylaşımda, "Sevgili patriğimizin bu sabah huzur içinde vefat ettiğini üzülerek bildiriyoruz. Kelimeler hissettiğimiz üzüntüyü ifade edemez. Başına bir öpücük konduruyoruz, iyi geceler baba. Seni seviyoruz." ifadelerini kullandı.

Lou Grant karakteri ilk olarak 1970'lerde Mary Tyler Moore Show'da Mary Richards'ın patronu olarak izleyici karşısına çıktı. Asner, kazandığı 7 Emmy ödülünden 5'ini Lou Grant rolüyle oynadı. Diğer ikisinden birisi Rich Man'de Alman göçmen rolüyle diğerini ise Roots'ta deniz kaptanı rolüyle kazandı.

Ed Asner Lou Grant

Oyuncu 2009 yılında Pixar'ın sevilen animasyon filmi Up'ta Carl Fredricksen karakterine sesiyle hayat vermişti. Oyunculuk kariyerine ek olarak Asner, 1981-1985 yılları arasında iki dönem Screen Actors Guild'in (Ekran Oyuncuları Derneği) başkanlığını yaptı. Ashner, vefatından kısa bir süre önce The Hollywood Reporter ile kariyeri, koronavirüs pandemisi ve Biden yönetimi hakkında açıklamalarda bulunduğu bir röportaj yapmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading