Yandex Metrica

Hızlı ve Öfkeli 9, gişede 500 milyon doları aştı

Hızlı ve Öfkeli 9, gişede 500 milyon doları aştı

Hızlı ve Öfkeli serisinin dokuzuncu filmi F9: The Fast Saga, gişede liderliğini sürdürüyor. Film, 500 milyon dolar barajını aşmayı başardı.

Sinema / Dizi

23.01.2024, 17:37

Aşılamanın yaygınlaşması ve normalleşme döneminin başladığı dünya genelinde, pandemi döneminde ertelenen büyük gişe filmleri vizyona girmeye başladı. Bir yıl ertelemenin ardından geçtiğimiz günlerde gösterime giren Hızlı ve Öfkeli 9 filmi de pandemi döneminin en iyi açılış performansına imza atmıştı.

ABD'de 4 Temmuz Bağımsızlık Günü'ne denk gelen hafta sonunda serinin dokuzuncu filmi F9: The Fast Saga, 24 milyon dolar hasılat elde ederek ABD gişesinde liderliğini sürdürdü. 

Dünya çapında 500 milyon dolar barajını aşmayı başaran Hızlı ve Öfkeli 9, 'Star Wars: The Rise of Skywalker'dan bu yana bu sınırı küresel olarak geçmeyi başaran ilk Hollywood filmi oldu. Geçtiğimiz hafta son iki yılın rekorunu ve pandemi döneminin açılış rekorunu kıran film, yeni bir başarıya adını yazdırmış oldu.

TÜRKİYE GİŞESİNDE DE LİDER OLDU

Kasım ayında kapanan sinema salonları, ülkemizde 1 Temmuz'da yeniden faaliyete başladı. Sinema salonlarına dönüşün ilk üç gününde Hızlı ve Öfkeli serisinin yeni filmi F9, Türkiye gişesinde de liderliği elden bırakmadı. Film, ülkemizde ilk üç gününde 181 bin 692 kişi tarafından izlendi ve salgın şartlarına rağmen iyi bir açılış yaptı.

En çok izlenen ikinci film, 'Hababam Sınıfı Yaz Oyunları' isimli komedi filmi oldu ve 21 bin 833 sinemasever tarafından izlendi. Üçüncü sırada ise Disney'in 'Cruella' filmi yer aldı ve 9 bin 311 kişi tarafından izlendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading