Yandex Metrica

Ewan McGregor, Doug Liman imzalı Everest'in başrolünde!

Ewan McGregor, Doug Liman imzalı Everest'in başrolünde!

Ewan McGregor, Doug Liman'ın yeni filmi Everest'te ünlü dağcı George Mallory'i oynayacak. Kadroda Sam Heughan ve Mark Strong da yer alıyor.

Sinema / Dizi

17.05.2024, 09:24

Everest'le ilgili filmlere bir yenisi daha ekleniyor. The Bourne Identity, Edge of Tomorrow gibi başarılı filmlerin yönetmeni Doug Liman, Edmund Hillary'nin efsanevi görevinden yaklaşık 30 yıl önce, Everest Dağı'na gerçekleştirilen ilk üç İngiliz keşif gezisinde yer alan İngiliz dağcı George Mallory'nin hikayesini anlatacak.

The Star Wars, Trainspotting ve son olarak Netflix'in Halston isimli dizisinde rol alan Ewan McGregor, ünlü dağcı George Mallory'e hayat verecek. Kadroda McGregor'a Outlander yıldızı Sam Heughan ve Mark Strong eşlik edecek.

Senarist Sheldon Turner, filmi Jeffrey Archer'ın "Paths of Glory" romanından uyarlayacak. Liman, Jennifer Klein ile birlikte filmin yapımcılığını da üstlenecek. Martin Ruhe filmin görüntü yönetmeni, Oliver Scholl ise yapım tasarımcısı olarak görev alacak.

1921'de geçen hikaye, Arthur Hinks tarafından daha önce fethedilemez olarak görülen Everest Dağı'na tırmanmak için seçilen George Mallory'ye odaklanıyor. I. Dünya Savaşı'ndan sonra düşüşte olan İngiliz imparatorluğu, bir zafer aramaktadır. Ancak Mallory ve rakibi Aussie George Finch için bu meydan okumanın vatanseverlikle hiçbir ilgisi yoktur, bu bireysel bir kendini kanıtlama sınavıdır.

Everest'in çekimleri Ocak 2022'de İngiltere ve İtalya'da başlayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading