Yandex Metrica

Emily in Paris dünyayı ayağa kaldırdı! Kültür Bakanlığı Netflix'e dava açabilir

Emily in Paris dünyayı ayağa kaldırdı! Kültür Bakanlığı Netflix'e dava açabilir

Netflix'in yeni sezonuyla seyirci karşısına çıkan Emily in Paris dizisi Ukrayna'da tepki çekti. Ukrayna Kültür Bakanı, Netflix'e şikayet mektubu yazdı.

Sinema / Dizi

23.01.2024, 18:34

Emily isimli bir kadının Paris'te görevlendirilmesinin ardından yaşadıklarını anlatan Emily in Paris, ikinci sezonuyla seyirci karşısına çıktı. İlk sezonunda Fransızları kötü gösterdiği gerekçesiyle eleştirilen diziye bu kez Ukrayna'dan tepki geldi.

Ukrayna Kültür Bakanı Aleksandr Tkaçenko, Emily'nin Ukraynalı arkadaşı olan Petra karakteriyle ilgili şikayetlerini dile getirdi. Ukraynalı Petra karakterinin bir bölümde AVM'de hırsızlık yapması eleştirilere neden oldu. Karakterin bu şekilde karakterize edilmesini 'kabul edilemez ve aşağılayıcı' bulduğunu dile getiren bakan Tkaçenko'nun Netflix'e şikayet mektubu yazdığı iddia edildi.

Bu durum, Paris'te yaşayan bazı Ukraynalıların da tepkisi çekti. İkinci sezonda yer alan Alfie karakteri de İngilizlerin barlarda içki içip futbol izleyen birileri olarak gösterildiği için eleştirildi.

Dizinin yapımcılarından Darren Star, diziyi kendi Paris deneyimlerinden yola çıkarak şekillendirdiğini belirterek, şehre 'büyüleyici gösteren gözlüklerle bakmadığını' söylemişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading