Yandex Metrica

Chernobyl dizisi konusu nedir, oyuncuları kim? Chernobyl dizisi kaç sezon?

Chernobyl dizisi konusu nedir, oyuncuları kim? Chernobyl dizisi kaç sezon?

Rusya Ukrayna savaşıyla gündem olan Chernobyl dizisi internette aranmaya başlandı. Ukrayna'da gelişen insanlık tarihi için felaketi olarak kayıtlar altına giren Çernobil, Chernobyl dizisiyle biri daha gündeme geldi. Peki Chernobyl dizisi konusu nedir, oyuncuları kim? Chernobyl dizisi kaç sezon?

Sinema / Dizi

28.04.2024, 13:21

Rusya Ukrayna savaşı sebebiyle, Ukrayna'da gelişen insanlık tarihi için felaketi olarak kayıtlar altına giren Çernobil, Chernobyl dizisiyle biri daha gündeme geldi.  Nükleer santral patlaması ve bu patlamaya dair gün yüzüne çıkmayan saklı bilgiler dizinin senaryosu ve güçlü oyuncularıyla seyircisine sunuluyor.  Peki Chernobyl dizisi konusu nedir, oyuncuları kim? Chernobyl dizisi kaç sezon?

CHERNOBYL DİZİSİ KONUSU NEDİR?

Chernobyl dizisi, tarihte insan eliyle gerçekleştirilmiş en kötü felaketlerinden birisi olan Çernobil nükleer santral patlamasını anlatıyor. Gerçek olaydan esinlenerek yapılan Chernobyl dizisi, dramatize çekimiyle izleyicilerini hüzne boğuyor. Dizide Avrupa'da önceden öngürelemeyen bu ürkütücü felaketin olması akabinde bu felaketten Avrupa'yı kurtarmak için kahramanca mücadele eden cesur yürekli kadın ve erkeklerin başlarından geçen olayları izleyicisine sunuluyor.

Chernobyl dizisi, 1986 Nisan ayında Sovyet Ukrayna'da olan nükleer santral felaketinin yürek dağlayan sonuçlarına odaklanıyor. Çernobil felaketinin nasıl ve niçin oluştuğunu inceleyen dizi, hala akıllara takılan bazı soruların cevaplarını açıklamaya çalışıyor. Çernobil dizisi, büyük ölçüde Belaruslu Nobel ödülü alan ünlü yazar Svetlana Aleksiyeviç'in Çernobil'den Sesler kitabında okuyucuları ile paylaştığı Pripyat halkının yaşadıklarına dayanıyor. 

CHERNOBYL DİZİSİ OYUNCULARI KİM?

Dizinin oyuncu kadrosunda bulunan oyuncular ve canlandırdıkları karakterler şöyle: 

Jared Harris: Valery Legasov

Emily Watson: Ulana Khomyuk

Stellan Skarsgard: Boris Shcherbina

Jessie Buckley: Lyudmilla Ignatenko

Adam Nagaitis: Vasily Ignatenko

Paul Ritter: Anatoly Dyatlov

Sam Troughton: Aleksandr Akimov

Robert Emms: Leonid Toptunov

Adam Lundgren: Vyacheslav Brazhnik

Karl Davies: Viktor Proskuryakov

Jay Simpson: Valery Perevozchenko

Billy Postlethwaite: Boris Stolyarchuk

Adrian Rawlins: Nikolai Fomin

Con O'Neill: Viktor Bryukhanov

Donald Sumpter: Zharkov

Barry Keoghan: Pavel

Alex Ferns: Glukhov

Ralph Ineson: Nikolai Tarakanov

Mark Lewis Jones: Vladimir Pikalov

Michael Colgan: Mikhail Shchadov 

CHERNOBYL DİZİSİ KAÇ SEZON?

Chernobyl dizisi, bir sezon 5 bölümlük bir mini dizidir. Dizinin orijinal dili İngilizce ve ABD yapımıdır. Dizinin gösterim süresi ise ortalama 60-72 dakika arasındadır. 


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading