Yandex Metrica

Benedict Cumberbatch, HBO serisi Londongrad'da KGB ajanını oynayacak

Benedict Cumberbatch, HBO serisi Londongrad'da KGB ajanını oynayacak

Benedict Cumberbatch, HBO'nun hayata geçireceği mini dizi Londongrad'da rol alacak. Aktör, bir KGB ajanını oynayacak.

Sinema / Dizi

23.01.2024, 18:12

Son olarak The Courier'da soğuk savaş dönemi sivil casusunu canlandıran Benedict Cumberbatch, HBO'nun geliştirmekte olduğu mini seri 'Londongrad'da rol alacak. Mini seri, Alan Cowell'ın Alexander Litvinenko'yu konu alan 2008 tarihli The Terminal Spy kitabına dayanıyor.

Film, 2006 yılında İngilterede zehirlenerek öldürülen KGB ajanı Alexander Litvinenko'nun gerçek hikayesini ve suikastının nasıl gerçekleştiğine dair soruşturmayı anlatacak. Cumberbatch, ajan Litvinenko'ya hayat verecek ve aynı zamanda projede yönetici yapımcı olarak görev yapacak.

Londongrad'ın yönetmenliğini Bryan Fogel üstlenecek. Senaryosunu ise David Scarpa kaleme alacak ve baş yapımcı olacak.

The Terminal Spy'ın resmi özeti şöyle: "Alexander Litvinenko, 1 Kasım 2006'da Londra'daki Millennium Hotel'de çayını yudumladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i sert bir şekilde eleştiren eski istihbarat görevlisi ve Rus göçmeni hastalandı ve birkaç gün içinde hastaneye kaldırıldı. Çayına sızan bir radyoaktif izotop tarafından zehirlenen Litvinenko, Putin'i cinayetini tasarlamakla suçlayan bir bildiri yayınladı. ikayeyi başlangıcından itibaren ele alan New York Times'ın Londra Büro Şefi Alan S. Cowell, bu suikastın ve bu ilk nükleer terör eyleminin derin uluslararası etkilerinin hikayesini yazdı."

Benedict Cumberbatch, şimdilerde 'Power of the Dog', II. Dünya Savaşı konulu 'War Magician', Marvel filmi 'Spider Man: No Way Home' ve 'Doctor Strange In the Multiverse of Madness' filmleriyle izleyici karşısına çıkacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading