Yandex Metrica

Ay Yapım imzalı yeni Osmanlı dizisi: El Turco

Ay Yapım imzalı yeni Osmanlı dizisi: El Turco

Sinema / Dizi

19.03.2024, 23:51

Şimdiye kadar dizi dünyasına Aşk-ı Memnu, Şahsiyet, Ezel gibi birçok başarılı yapım kazandıran Ay Yapım yeni bir proje üzerinde çalışıyor. El Turco isimli proje bir dönem dizisi olacak ve Osmanlı'nın Viyana kuşatması dönemini anlatacak.

Dizi, Orhan Yeniaras'ın El Turco isimli romanından uyarlanacak. IV. Mehmed döneminde gerçekleşen Viyana kuşatmasının bilinmeyenlerini anlatan kitabın uyarlaması, tarihi ve kurguyu harmanlayacak.

EL TURCO KONUSU

El Turco kitabının açıklaması şöyle: "Kuzey İtalya'da Moena isimli bir köy vardır. Bu köye gittiğinizde çevrenizde Türk Evi, Türk Sokağı ve Türk Kahvesi gibi levhaları görüp şaşıracaksınız. Geziye devam edecek olursanız bir Yeniçeri büstü selamlayacaktır sizi. Köylülerden herhangi birine büstü göstererek “Bu kimdir?” diye sorduğunuzda “O bizim atamız, biz de Türk’üz” diyeceklerdir.

Peki kimdir bu Türk? İkinci Viyana Kuşatması’nda Moenalılar tarafından yaralı olarak bulunup kurtarılan Osmanlı istihbarat subayı Balaban Ağa bu köye yerleşmiş ve halkı haraca kesen derebeylerine karşı başarılı bir köylü ayaklanmasını örgütlemiştir. Bu belgesel romanda Balaban Ağa’nın sıra dışı öyküsüyle birlikte İkinci Viyana Kuşatması’nın bilinmeyen yönlerini de okuyacaksınız."

Hazırlıkları devam eden El Turco dizisiyle ilgili henüz başka detaylar bilinmiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading