Yandex Metrica

Türk SİHA'larını vurmak için geliştirilen füze İslâm düşmanına heyecan verdi

Türk SİHA'larını vurmak için geliştirilen füze İslâm düşmanına heyecan verdi

Tarihî camileri yıkıp yerine pagan tapınağı konduran İslâm düşmanı Narendra Modi, Türk SİHA'larını vurabilme konusunda Hindistan savunma sanayiini seferber etti. Pakistan ve Maldivler envanterindeki SİHA'larla kuşatıldığını hisseden Hint yönetimi, hava savunma füzesi Akash'ın daha gelişmiş bir varyantını duyurdu.  

Savunma

21.05.2024, 20:31

Türkiye-Pakistan korkusu yaşayan Hindistan'da İslâm düşmanı başbakan Narendra Modi, savunma yatırımlarına hız verdi.

Milli Muharip Uçak KAAN'ın havalanmasının ardından yerli 5. nesil uçak projesi AMCA'yı hızlandıran Modi, bir yandan Türk SİHA'larıyla etkin mücadele için yeni sistemler geliştiriyor. 

ABD-İsrail politikalarının etkisiyle Türkiye'yi çevreleme stratejisine katılan Hindistan yönetimi, Yunanistan, Güney Kıbrıs ve Ermenistan'la temasları artırarak bu ülkelerle savunma anlaşmaları imzaladı.

Hipersonik seyir füzesi Brahmos'u Atina'ya vermek için temaslarını sürdüren Hindistan Başbakanı Modi, Ermenistan'a ise bir süre önce hava savunma füzesi Akash'ı yollamıştı. 

Hint medyası, ülkede yerli imkanlarla üretilen bu füzelerin daha da gelişmiş bir versiyonunun üretildiğini duyurdu. 18 kilometre irtifaya kadar etkin olduğu ve 30-35 kilometre arasında menzildeki hedefleri vurabildiği iddia edilen Akash füzesinin test görüntüleri yayınlandı. 

Hindistan güçleri bu füzeyle Pakistan envanterindeki Türk SİHA'larıyla mücadele edebilmeyi hedefliyor. 

Hindistan Başbakanı Narendra Modi

Modi'nin tek endişesi Pakistan değil. Ankara'nın Maldivler'e sevk edilmesine onay verdiği Bayraktar TB2'ler de Yeni Delhi için büyük endişe kaynağı haline geldi. 

Hint askerlerini bir süre önce kovan ülke, Çin ve Türkiye ile ilişkileri geliştirme kararı almış ve Baykar'dan bir dizi TB2 SİHA edinmişti. Türk SİHA'ları şimdi Hindistan güneyinde Maldivlere ait deniz alanının güvenliğini sağlıyor. 

İngiltere'de GÖKBEY rüzgarı: İlk yurt dışı uçuş gösterisini yaptı İngiltere'de GÖKBEY rüzgarı: İlk yurt dışı uçuş gösterisini yaptı Haberi Görüntüle

HİNT MEDYASINDA AKASH HEYECANI

Hindistan merkezli haberleriyle tanınan EurAsianTimes'ta Sakshi Tiwari imzasıyla yayınlanan haber, hava savunma füzesi Akash'ın 'süper yetenekli hale geldiğini' iddia ediyor.

"Yerli olarak geliştirdiği karadan havaya füze (SAM) sisteminin sınırlarını zorlayan Hint ordusu, mart ayının sonunda orta menzilli Akash'ın bir testini daha gerçekleştirdi" ifadesiyle başlayan haberde, füze testinin Hint ordusu batı komutanlığı tarafından icra edildiği belirtiliyor. 

Akash hava savunma füzesi

Hindistan Hava Kuvvetleri'nden emekli pilot Vijainder Thakur'un görüşlerine yer verilen haberde, Akash-1S olarak kodlanan füzenin 'kuzey ve batı sınırlarının ötesindeki düşmanlara karşı' oldukça yetenekli olduğu vurgulanıyor. 

Radyo Frekans (RF) arayıcı başlığa sahip Akash'ın elektronik saldırıya dirençli olduğu, 360 derece angajman kabiliyetine sahip bulunduğu ve ramjet motordan güç aldığı belirtiliyor. Habere göre Akash'ın son versiyonu da Hindistan ordusu envanterine dahil edildi. 

Katı ya da sıvı patlayıcıyı tespit eden süper tarama cihazı Türkiye'yi bir konuda daha bağımsızlaştırdı Katı ya da sıvı patlayıcıyı tespit eden süper tarama cihazı... Haberi Görüntüle

SİHA'LARA KARŞI MÜKEMMEL ÇÖZÜM!

Bu sistemin bir süre önce Ermenistan'a da sağlandığı hatırlatılan haberde şu ifadeler dikkat çekiyor:

"Akash, temel versiyonunda bile küresel ilgi odağı olmayı başardı. Yurt içinde inşa edilen bu sistem aynı zamanda Hindistan'ın savunma ihracatı hedeflerinin bir poster çocuğu olarak ortaya çıktı; özellikle Ermenistan'la yapılan son anlaşmayla birlikte dünya çapında pek çok kişinin dikkatini çekti. 

Ermenistan'ın bu füzeye ilgisi, sistemin aktif ve pasif karıştırmaya karşı son derece dayanıklı olması, kolayca konuşlandırılabilir yapısı ve hem karayolu hem demiryoluyla hızlıca sevk edilebilmesi gerçeğine dayanıyor." 

Akash hava savunma füzeleri

"Erivan'ın Azerbaycan'ın silahlı insansız hava araçlarına karşı koyma ihtiyacı açısından Akash, mükemmel bir silahtır. Çok yönlüdür; seyir füzelerini, İHA'ları, helikopterden atılan mühimmatı vurabilir. 

Ermenistan, aynı zamanda Azerbaycan'a karşı yerli Pinaka çok namlulu roketatar, Konkurs tanksavar füzesi ve 80 mm'lik havan topları da dahil olmak üzere çeşitli sistemler satın aldı. Erivan yönetimi yine Hindistan'dan İHA'ların tespiti, sınıflandırılması ve pasif gözetleme gibi seçenekler sunan anti-dron sistemi almıştı. 

Hindistan'ın sistem üzerinde yaptığı iyileştirmeler, Akash-1S veya yeni nesil Akash gibi varyantların ihracat potansiyelini artırıyor."

Vecihi Hürkuş'u kederden öldürdüler: Amerikan mandacılarının ilk kurbanı acılar içinde can verdi Vecihi Hürkuş'u kederden öldürdüler: Amerikan mandacılarının ilk kurbanı acılar içinde... Haberi Görüntüle

RUS BASININDA DA GÜNDEM OLDU

Hint medyasında Akash füzesine dair yorumları alıntılayan Rusya ise gelişimin Ukrayna savaşıyla bağlantılı olduğunu iddia ederek bu füzeyi övdü. 

Rus devlet medyası Sputnik'te yayınlanan haberde, Akash'ta kullanılan yazılımın füzeyi birinci sınıf seviyeye taşıdığından bahsedilerek, Hindistan'ın bu yazılım üzerinde tam kontrole sahip olmasının öneminden bahsedildi. 

Emekli Hint pilot Vijainder Thakur'un sosyal medya hesabındaki görüşlerine de yer veren Sputnik, "Ukrayna, Storm Shadow veya ATACMS gibi yeni bir silahı konuşlandırdığında Ruslar yazılımı değiştirebiliyor; uçuş özelliklerini inceleyip bu hedeflerin yakalanması için füzeyi optimize edebiliyor. Artık Hindistan'ın da yerli imkanlarla geliştirdiği böyle bir füzesi var. Bu Hindistan için büyük bir gelişme. Çünkü Hindistan şimdiye dek bağımsız bir silah sistemine sahip olmamıştı" ifadelerini kullandı. 

Bayraktar TB2 SİHA'lar, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonu sırasında Karabağ'da Ermenistan'a ait Rus menşeili hava savunma sistemlerini ROKETSAN mühimmatlarıyla imha etmişti. TB2'nin vurduğu sistemler arasında S-300 de bulunuyor.  

Habere Tepki Ver

1

3

2

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading