Yandex Metrica

Hindistan'ın kâbusu gerçek oldu: Maldivler lideri Türk SİHA'larıyla poz verdi

Hindistan'ın kâbusu gerçek oldu: Maldivler lideri Türk SİHA'larıyla poz verdi

Müslüman düşmanı Hindistan yönetiminin korkuları gerçek oldu. Bayraktar TB2 SİHA, Maldivler ordusunda dünya deniz trafiğinin en yoğun olduğu bölgede faaliyete başladı.

Savunma

18.04.2024, 04:20

Türk SİHA'ları Hint Okyanusu'ndaki Laccadive Denizi semalarında turlamaya başladı. Hindistan'ın denizden komşusu Maldivler, Baykar'dan satın alınan 6 adet Bayraktar TB2 silahlı insansız hava aracını törenle envantere kattı. 

2023 Kasım'ında cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Muizzu, göreve başladıktan hemen sonra soluğu Türkiye'de almış ve savunma şirketlerini ziyaret etmişti. TUSAŞ'tan AKSUNGUR SİHA'yı da istediği iddia edilen Muizzu'nun asıl siparişini Baykar'a verdiği geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. 

Maldivler Cumhurbaşkanı Muhammed Muizzu, TB2'leri törenle hizmete soktu.

Dünyanın bir numaralı SİHA şirketinden 6 adet TB2 satın alan Maldivler, insansız hava aracı filosunu Hindistan güneyinde uçurmaya başladı. Maldivler Cumhurbaşkanı Muizzu, TB2 SİHA'ların göreve başlaması dolayısıyla düzenlenen törene katılarak Türk hava araçlarıyla ilk kez poz verdi. 

Maldivler basınına göre Cumhurbaşkanı Muizzu, TB2'lerin göreve başladığı törende Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler yağdırdı.

"Erdoğan, İslam ümmetinin gurur duyduğu bir lider. Bize insansız hava araçlarının temini konusunda en büyük desteği o verdi. İslam alemi onunla gurur duyuyor" diyen Muizzu, SİHA sayısının önümüzdeki dönemde artacağını ve hava araçlarından bazıları için ücret talep edilmediğini söyledi. 

Sözkonusu gelişme, Güney Asya'nın Mescid-i Aksa'sı olarak gösterilen 600 yıllık İslam mabedi Babri Camii'ni yıkıp yerine ocak ayında Ram Tapınağı'nı inşa etmiş Hindistan Başbakanı Narendra Modi'yi tedirgin edecek gibi görünüyor. Hindistan yönetimi, Maldivler ordusunun Türk SİHA'larıyla Hint donanmasının faaliyetlerini 7/24 izleyeceğini düşünüyor. 

Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı: Fırtına öncesi son hamle Pekin'de ABD alarmı: Pentagon Typhon anti-balistik sistemlerini Çin kapısına dayadı:... Haberi Görüntüle

YENİ DELHİ TEHDİT OLARAK GÖRÜYOR 

Geçtiğimiz günlerde "Ateşle oynuyorsunuz" başlığıyla Maldivler'e yönelik tehdit içerikli bir haber yayınlayan Hindistan basını, emekli Tümgeneral Mandip Singh'in ağzından şu görüşlere yer vermişti:

"Maldivler 26 adadan oluşuyor ve kabaca kuzeyden güneye 820 kilometrelik hat boyunca uzanıyor. Doğu-batı uzantısı çok dar olup maksimum 130 kilometredir. Maldivler'de 5 uluslararası havaalanı var ancak 2 büyük havaalanı Male ve kuzeydeki Noonu Adası'ndaki Maafaru'dur. 

Hindistan'a ait Minicoy adaları ise Maafaru Havaalanı'ndan 275 kilometre kuzeyde. Hint batı kıyıları ise yaklaşık 550 km uzakta bulunuyor. TB2'ler üçüncü bir ülkeye ait kargo uçağıyla Maafaru'ya getirildi. 26 adada 17 uçak pisti var ama TB2'ler en kuzeydeki Maafaru'ya getirildi.

Burada konuşlandırılan TB2'ler 300 kilometrelik iletişim menziliyle Minicoy'u Maldiv adalarından ayıran kanal da dahil olmak üzere kritik deniz yollarını etkili bir şekilde izleyebiliyor."

Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar gelip füze ateşlediler Abdullah Ağar şok ihtimali böyle açıkladı: Denizaltı ile sınıra kadar... Haberi Görüntüle

PAKİSTAN'LA ORTAK DEVRİYE Mİ?

"Hindistan Minicoy adalarına deniz üssü kuracağını ilan etmişti. Buradaki hareketler TB2'lerce izlenecek. Ayrıca TB2'leri kullanan Pakistan'la ortak devriye ihtimali de var. 

Maldivler'de Çin yanlısı bir yönetimin iktidarda olması ve Türkiye-Çin arasındaki askerî işbirliğinin artması nedeniyle Hint savunma planlamacılarının bölgede TB2 SİHA konuşlandırılmasının sonuçlarını yakından izlemesi gerekiyor."

Maldivler Cumhurbaşkanı Muhammed Muizzu, TB2'leri törenle hizmete soktu.

TB2'ler şu anda Noonu Adası'ndaki Maafaru Uluslararası Havaalanı'nda bulunuyor. TB2'ler Maldivler'e okyanus bölgesini etkin biçimde izleme imkanı verecek. Bayraktar TB2 teslimatı Muizzu iktidarının Hindistan'la yaşadığı gerilim sırasında gerçekleşti. 

Habere Tepki Ver

10

1

1

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Loading