Yandex Metrica

SİHA kamerasında Kanada'yı geçtik: İşte 56 kilometreden görüntü farkı!

Türkiye'ye açık ambargo uygulayan ülkelerden Kanada, ASELSAN'ın yeni geliştirdiği 'ASELFLIR 500' adlı elektro-optik kameranın şokunu yaşıyor. IDEF'in kapanış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye takdimi esnasında 56 kilometre mesafeden çekilmiş görüntüler, ASELSAN ile Kanadalı firma arasındaki kalite farkını net biçimde ortaya koydu. Türkiye'nin savunmada artık Kanada'ya da ihtiyacı kalmadı.

Savunma

08.05.2024, 01:29

Türkiye'ye savunma ürünlerinde açık ambargo uygulayan ülkelerden Kanada, ASELSAN'ın yeni geliştirdiği elektro-optik kamera ile derin bir şok yaşayacak gibi görünüyor. 

İstanbul'da bu yıl 16.'sı düzenlenen IDEF 2023 savunma fuarının kapanış töreni sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a takdim edilen 'ASELFLIR 500', Kanadalı muadili MX-15D kodlu kameradan çok daha üstün bir performans sergiliyor. 

Bayraktar TB2 SİHA'lar tarafından aynı irtifada aynı noktadan iki farklı kamerayla çekilen kayıtlar, ASELSAN ile Kanadalı L3Harris firması arasındaki kalite farkını net biçimde göz önüne serdi. Yeni ürünün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a takdimi sırasında, 56 kilometre mesafeden çekilmiş kayıtlardaki farkı yansıtan görüntüler arkadaki ekranda yer aldı. 

Görüntünün sol tarafında 'ASELFLIR 500 Elektro-Optik Keşif Gözetleme ve Hedefleme Sistemi' açıklamasıyla millî kameranın görüntüsü bulunurken, sağ tarafta ise 'İthal Muadil Kamera' tanımlamasıyla Kanadalı Wescam ürününün çektiği görüntüye yer verildi. 

F-16'dan umudu kesen ABD, Rus uçağına göz dikti! Tanesine 20.000 bin dolar verip Sovyet dönemi savaş uçağı alacaklar F-16'dan umudu kesen ABD, Rus uçağına göz dikti! Tanesine 20.000... Haberi Görüntüle

CATS'İN ARDINDAN GELİŞTİRİLDİ

İnsansız hava araçları için geliştirdiği CATS kamerasını iki yıldır seri olarak üreten ASELSAN, Kanada merkezli firmanın Wescam MX-15D serisi ürünüyle aynı yetenekte kayıt yapabilir hale gelmişti. ASELSAN, CATS'ten sonra yeni geliştirdiği ASELFLIR 500 ile birlikte, dünyada en çok tercih edilen SİHA kamerasını kalite olarak geride bırakmış oldu. 

Kanada, Türkiye'ye ambargo uygulamaya devam ettiğinden ötürü Türk firmalardan SİHA satın almak isteyen müşteri ülkeler, ASELSAN kamerası yerine Wescam ürünü tercih ettiklerinde bu siparişi kendilerinin halletmesi gerekiyordu. Yeni geliştirilen ASELFLIR 500 ile birlikte Wescam'e hiçbir şekilde ihtiyaç kalmadı. Kanadalı firmanın küresel ölçekteki müşterilerinin önümüzdeki dönemde ASELSAN'ı tercih etmeye başlaması şaşırtıcı olmayacak. 

KİRPİ zırhlısı Moskova'da! Türk askerî aracını hayranlıkla izlediler KİRPİ zırhlısı Moskova'da! Türk askerî aracını hayranlıkla izlediler Haberi Görüntüle

ASELFLIR 500 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

ASELSAN, elektro-optik kamera ASELFLIR 500'ün özelliklerini şu ifadelerle tanımlıyor:

  • ASELFLIR-500 insansız hava araçları (İHA), helikopterler ve uçaklar dahil sabit kanatlı veya döner kanatlı hava platformları için geliştirilmiş olan, yüksek performanslı bir elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemidir. 
  • ASELFLIR-500 sisteminde 3-5 mikrometre kızılötesi kamera, yüksek çözünürlüklü gündüz görüş kamerası, yüksek çözünürlüklü SWIR kamera, lazer hedef işaretleme birimi, lazer mesafe ölçme birimi ve lazer noktalama bulunmaktadır. 

Gimbal özellikli stabilize kameralarla HD IR, HD Day TV, HD SWIR kayıt yapılabiliyor. 1920x1080p video çıkışı alabilen ASELFLIR 500, sayısal vide işleme hattı, hassas hedef konumu belirleme, hareketli hedefin yönünü ve hızını belirleme, platform ile otomatik hizalanma, yüksek irtifalarda çok düşük sıcaklıklarda çalışma vs... gibi pek çok özelliğiyle öne çıkıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading