Yandex Metrica

S-400'de ikinci parti hazırlığı! Moskova'dan yeni açıklama...

S-400'de ikinci parti hazırlığı! Moskova'dan yeni açıklama...

Türkiye'nin Rusya'dan ilk paketini teslim aldığı S-400 hava savunma sistemlerinde ikinci sevkiyat için Moskova'dan açıklama geldi.

Savunma

23.01.2024, 18:26

Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemlerine ilişkin Rusya ile işbirliği sürüyor. 2017 yılında imzalanan '2 parti 4 batarya' şeklinde özetlenebilecek anlaşma kapsamında ilk sevkiyat 2019 Temmuz'unda yapılmış ve ilk parti teslimatta Türkiye 2 batarya S-400'e sahip olmuştu. İkinci parti S-400 konusunda ise Ankara ile Moskova arasında işbirliğinin artırılması ve sistemin bazı bileşenlerinin yerli imkanlarla üretilmesi hedefleniyordu. Konuya ilişkin iki ülke yetkilileri arasında temaslar devam ederken Moskova'dan gelen mesaj heyecan uyandırdı. 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'ye yeni S-400 sevk etmeyi umduklarını bildirdi. Yunanistan'da yayın yapan ANT1 TV'ye konuşan Peskov, "Rusya Türkiye'ye yeni S-400 gönderecek mi?" şeklindeki soruyu "Türk partnerlerimizle belirli bir anlayışa sahibiz ve bunu yapmayı umuyoruz" şeklinde cevapladı. 

Amerikan tankları cephede rezil oldu: ABRAMS sürüklenerek Moskova'ya gidiyor Amerikan tankları cephede rezil oldu: ABRAMS sürüklenerek Moskova'ya gidiyor Haberi Görüntüle

BU BİR SAVUNMA SİLAHI

ABD'nin yaptırımlarını hatırlatan Yunan muhabirin Moskova'nın Türkiye ile S-400 işbirliğinde neden ısrarcı olduğunu sorması üzerine Peskov şunları söyledi: "ABD'nin yaptırım oyunu oynamayı sevdiğini biliyoruz, her ne kadar hedeflerine hiçbir zaman ulaşamadıklarını da anlıyor olsak da... Tek bir ülkenin dahi görüşlerini değiştirmesine yol açamadılar. Ancak bizim politikamız çeşitli ülkelerle, özellikle de partnerlerimizle işbirliğine açık olmak." 

Peskov, sistemlerin saldırı değil yüzde 100 savunma amaçlı olduklarını, bu sebeple Yunanistan veya başka ülkeler için tehdit oluşturmadığını ifade etti. 

Kraliyet donanması MİLGEM'i herkese ilan etti: Türkiye'den 8 gemi alacaklar Kraliyet donanması MİLGEM'i herkese ilan etti: Türkiye'den 8 gemi alacaklar Haberi Görüntüle

İSMAİL DEMİR: SOMUT GELİŞME VAR

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Rusya ile ikinci parti S-400 işbirliği konusuna ilişkin yaptığı açıklamada bazı somut gelişmelerden bahsederek şu ifadeleri kullanmıştı: "S-400 konusunda iki sistem için masaya oturuldu, anlaşmanın tüm parametreleri iki sistem içindi, birinci sistem oradan tedarik, ikinci sistem belirli alanlarda işbirliğini öneriyor. Bu işbirliği konularında adımlar atıldı, detayları çalışılıyor. Bu konuda somut gelişmeler oldu."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading