Yandex Metrica

O trafik kazası TUSAŞ'ı ve Türkiye'yi yaraladı! Serdar Demir son röportajında ANKA'dan, HÜRKUŞ'tan bahsetmişti

O trafik kazası TUSAŞ'ı ve Türkiye'yi yaraladı! Serdar Demir son röportajında ANKA'dan, HÜRKUŞ'tan bahsetmişti

TUSAŞ Kurumsal Pazarlama ve İletişim Başkanı Serdar Demir'in trafik kazası sonucu ölümü, sektördeki tüm paydaşları derin bir hüzne boğdu. Demir son röportajını ölümünden sadece 15 saat önce vermiş ve ANKA'dan, HÜRKUŞ'tan bahsetmişti.

Savunma

07.05.2024, 09:28

TUSAŞ Kurumsal Pazarlama ve İletişim Başkanı Serdar Demir'in trafik kazasında hayatını kaybetmesi, başta savunma sanayii camiası olmak üzere Türkiye'de yerli ve milli hamleleri takip eden herkesi derinden yaraladı. 

Savunma Sanayii Başkanı Prof. İsmail Demir sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı: "Savunma sanayiimizin acı kaybı... TUSAŞ Kurumsal Pazarlama ve İletişim Başkanı Serdar Demir'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve TUSAŞ ailesine baş sağlığı diliyorum."

TUSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Prof. Fahrettin Öztürk ise "Çok değerli kardeşim, çalışma arkadaşım, TUSAŞ Kurumsal Pazarlama ve İletişim Başkanımız Serdar Demir’i elim bir trafik kazasında kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun. Yaptığı güzel hizmetler daima hatırlanacaktır. Ruhun şad olsun güzel insan" diye yazdı. 

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve TUSAŞ Kurumsal Pazarlama ve İletişim Başkanı Serdar Demir.

300 km menzilli füzeler çelik bilye kusuyor: Kan gövdeyi götürecek 300 km menzilli füzeler çelik bilye kusuyor: Kan gövdeyi götürecek Haberi Görüntüle

ÖLÜMÜNDEN 15 SAAT ÖNCE...

Serdar Demir, sektöre ilişkin son röportajını ölümünden sadece 15 saat önce SavunmaSanayist.com adlı haber portalından Anıl Şahin'e vermişti. Demir'in ölüm haberiyle derinden sarsıldığını ifade eden Şahin, hislerini şöyle anlattı: "Söyleşiyi yayına aldıktan 15 saat sonra yani bu sabah ise WhatsApp bildirim seslerine uyandım. Benim gibi uykusu ağır bir insanın, cılız bildirim seslerine uyanması oldukça zordu aslında. Mesajların hepsi maalesef aynı bilgiyi içeriyordu… 15 saat önce röportajını yayına aldığım Serdar Demir’in, maalesef vefat ettiği haberini aldım. Bu, benim meslek hayatım için en ağır durumlardan birisi oldu muhtemelen. Serdar Başkan’a Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları ve bütün sektörümüze ise başsağlığı diliyoruz. Mekanı cennet, ruhu şad olsun."

Sinek gibi helikopter yapıyorlar: Tanesi 200 bin dolara satılacak Sinek gibi helikopter yapıyorlar: Tanesi 200 bin dolara satılacak Haberi Görüntüle

DAHA 44 YAŞINDAYDI 

Serdar Demir, 9 yıl Türk Hava Yolları'nda çalışmış, 2017 yılında ise TUSAŞ'a transfer edilmişti. Göreve başlamasının ardından yerli ve milli ürünlerin tanıtım ve pazarlaması için fuar fuar gezen Demir, çalışma azmiyle biliniyordu. Demir elim bir trafik kazası sonucu 44 yaşında hayatını kaybetti. 

Demir, Savunmasanayist sitesine verdiği son röportajında, Tunus'a ihraç edilen ANKA SİHA'ların teslimatının yapıldığını anlatmış, HÜRKUŞ'un ihraç edildiği müjdesini bir kez daha vermiş ve hem HÜRJET'in F404 hem de Milli Muharip Uçak'ta kullanılacak F110 motorlarında gerekli izinlerin alındığını, süreçte bir sorun bulunmadığını kaydetmişti. Serdar Demir, ANKA'nın Tunus sonrası bir ülkeye daha ihraç edildiği bilgisini vermiş ancak ayrıntıya girmemişti. HÜRKUŞ'un ihraç edildiği ülkeyi ise alıcı tarafın isteği üzerine açıklayamayacağını belirtmişti. TUSAŞ'ın bir haftada 6,5 milyon kişi tarafından izlenen tanıtım filmi hakkında da konuşan Demir, şunları söylemişti:

"TUSAŞ, Türkiye’nin en ünlü yönetmenleri ve Dünya’daki en ünlü çekim ekipleriyle günler süren bir çekim gerçekleştirdi. Filmin müzikleri, yurt dışında hazırlandı. TUSAŞ’ın ilk kez bu denli bir reklam filmi çekildi. TUSAŞ ismi artık Dünya genelinde tanınan bir marka konumunda. Dünya’nın çeşitli ülkelerinde ofislerimiz mevcut. Önümüzdeki hafta Malezya’ya da bir ofisimiz açılacak. Aynı şekilde Azerbaycan ve Kazakistan’da da ofisler açıyoruz."

Serdar Demir'in sosyal medya hesabındaki son paylaşımı, 29 Eylül tarihinde TUSAŞ heyetinin Malezya'ya ziyaretini gösteren fotoğraf olmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading