Yandex Metrica

Litvanya Bayraktar TB2 parasını denkleştirdi! 5 milyon avroyu 3 günde toplamayı başardılar

Litvanya Bayraktar TB2 parasını denkleştirdi! 5 milyon avroyu 3 günde toplamayı başardılar

Son dakika haberi... Ukrayna ordusu için Bayraktar TB2 satın almak isteyen Litvanyalılar, Türk SİHA'sı için gereken 5 milyon avroyu sıkı bir kampanyayla 3 günde toplamayı başardı.

Savunma

23.01.2024, 19:19

Ukrayna'ya Bayraktar TB2 satın almak için yardım kampanyası düzenleyen Litvanya sadece 3 günde bir SİHA parası topladı. Litvanyalı yetkililere ait sosyal medya hesapları, 5 milyon avro para toplandığını sevinçle duyurdu. 

26 Mayıs'ta Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, binlerce kez paylaşılan bir mesaj paylaşmış ve Litvanya halkını Ukrayna ordusuna Bayraktar satın almak için destekte bulunmaya çağırmıştı. Paylaşımında banka hesap numaralarına da yer veren Bakan Anusauskas, kampanyayı başlattıktan sonra hesapta toplanan para miktarını gün gün paylaşmıştı. 

28 Mayıs akşamı bir mesaj daha paylaşan Litvanyalı bakan, TB2 parası toplama hedefine sadece 3 günde ulaşmayı başardıklarını duyurdu. 

"Litvanyalılar başardı! 5 milyon avro toplamamıza yardımcı olan herkese teşekkür ederim. 3 günde bir Bayraktar! Sizinleyiz Ukrayna!" şeklinde yazan Litvanya Savunma Bakanı, Bayraktar TB2 kampanyası için televizyonda çağrıda bulunan ünlü sunucu Andrius Tapinas'a da teşekkür etti. 

Paylaşılan bilgilere göre kampanyaya katılanlar çoğunlukla 10 ilâ 500 avro arasında para yatırarak Ukrayna ordusuna destek oldu. Şimdi Litvanya devletinin Baykar şirketinden bir adet Bayraktar TB2 satın alarak bunu Ukrayna ordusuna vermesi bekleniyor. 

Ukrayna ordusu, Rus işgaline direniş sürecinde envanterdeki Bayraktar TB2 SİHA'lardan önemli miktarda faydalar sağladı. Türk SİHA'larının cephede 24 Şubat'tan beri 800'ü aşkın operasyona imza attığı belirtiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading