Yandex Metrica

İran'dan Ermenistan'a tanksavar sevkiyatı: Karabağ'a sızan teknik ekibin ne yaptığı anlaşıldı

İran'dan Ermenistan'a tanksavar sevkiyatı: Karabağ'a sızan teknik ekibin ne yaptığı anlaşıldı

Azerbaycan ve Türkiye'ye karşı Ermenistan'la ittifak kuran İran, bu ülkeye ilk etapta 600 tane tanksavar silahı yolladı. Eğitim personelini de gizlice Karabağ'a sızdırdı.

Savunma

10.02.2024, 20:22

İran, kardeş Azerbaycan'a karşı attığı düşmanca adımlara bir yenisini daha ekledi. Karabağ'da geçtiğimiz ay Azerbaycan'a ait olan fakat halen Rus askerlerinin gözetiminde bulunan Hankendi'ye kaçak olarak teknik personel sokan İran, Ermeni ordusuna aynı zamanda anti-tank füzeleri gönderdi. 

Bakü yönetimi tarafından bir süre önce kimlikleri ifşa edilen İran vatandaşı kaçak askerlerin Ermenistan ordusuna sözkonusu tanksavar sistemleriyle ilgili eğitim verdikleri sanılıyor. 

Sızan bilgilere göre Tahran, ilk etapta Ermeni güçlerine 500 Dehlaviye ve 100 adet Almas olmak üzere 600 paketten oluşan tanksavar sistemi yolladı. 

Dehlaviye güdümlü anti-tank sistemi

Almas anti-tank silahı

5-6 kilometre menzilde zırhlı araçları tahrip etmekte kullanılan Dehlaviye adlı güdümlü tanksavar sistemi bir savaş halinde Azerbaycan ordusu ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı kullanılacak. 

İran'ın Erivan'a ilettiği diğer sistemin ise İsrail'in SPIKE adlı uzun menzilli tanksavar sisteminden kopya edildiği belirtilen Almas ATGM olduğu ifade ediliyor. Bu sistemin menzilinin Dehlaviye'den daha uzun olduğu ve hedefini 10 kilometreye kadar vurabildiği söyleniyor. 

Azerbaycan tarafından kimlikleri deşifre edilen İranlılar

Sözkonusu silahların henüz aktif bir savaşta kullanılmadığı için ne derece etkin olduğu bilinmiyor. Ancak İran'ın hem Karabağ'da Rus askerlerinin korumasında yaşayan silahlı teröristlere hem de Erivan'a bu desteği verirken aynı zamanda eğitim personelini gizli bir şekilde bölgeye geçirmiş olması dikkat çekici bulunuyor. 

Şok itiraflar: S-400, F-35'i görebiliyor! Gerçek uzaklığı sadece Türkler biliyor Şok itiraflar: S-400, F-35'i görebiliyor! Gerçek uzaklığı sadece Türkler biliyor Haberi Görüntüle

RUSYA'YA YENİ PARTİ SEVKİYAT

İran yapımı Şahid-136 dron

Tahran'nın aynı zamanda Ukrayna işgalinde kullanması için Rusya'ya da yeni parti kamikaze dron sevkiyatı yaptığı belirtiliyor. Cepheden gelen son bilgiler buna ilişkin işaretleri artırdı. Bir süredir ortada görünmeyen Şahid-136 tipi dronların Ukrayna halkına yönelik saldırılara yeniden başladığı görülüyor. Sözkonusu kamikaze dronlarda kullanılan parçaların yarısını Amerikan menşeili ürünlerin oluşturduğu ortaya çıkmıştı. 

İran yapımı kamikaze dronların Ukraynalılara saldırı anları...

İran dronlarından Amerikan menşeili ürünler çıkmıştı. 

 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading