Yandex Metrica

Sitede Ara

İngilizler ASELSAN'ın EJDERHA'sına benzeyen bir silah geliştiriyor

İngilizler ASELSAN'ın EJDERHA'sına benzeyen bir silah geliştiriyor

Kamikaze dronlar cephedeki en etkili savaş aracı haline gelince elektronik harp sistemleri daha önce olmadığı kadar önem kazandı. Uçmakta olan bir dronu uzak mesafeden yere serme görüntüsüyle hafızalara kazınan ASELSAN yapımı EJDERHA, şimdi İngilizlere ilham veriyor.   

Savunma

22.05.2024, 01:14

Kamikaze dronların Rusya-Ukrayna savaşında yarattığı etki, dünyanın önde gelen ülkelerini elektronik harp sistemlerini geliştirmeye yöneltti. 

Türkiye'nin önemli bir kabiliyete sahip olduğu elektronik harp (EH) teknolojisi, anti-dron odaklı geliştirilen yeni aygıtlarla birlikte farklı tasarımlarla kendini gösteriyor. 

Geniş bir alanda sinyal kesmeye yahut karıştırmaya yarayan EH aygıtları, radyo dalgalarıyla haberleşen dronları kolayca etkisiz hale getirebiliyor. 

KORAL, REDET, SANCAK ve SÖKMEN gibi yapıtlara imza atmış ASELSAN'ın geçtiğimiz yıl tanıtımını yaptığı elektronik harp silahı EJDERHA, anti-dron yetenekleriyle dikkatleri üzerine çekmişti.

Sahada test görüntüleri paylaşılan EJDERHA, 500 metre uzaktaki bir dronu saniyeler içinde yere sermişti. 

Tekerlekli zırhlı araç üzerine monte edilen EJDERHA EH aygıtı, bir savaş durumunda cephedeki birlikleri koruyan radyo frekans sihirbazlarından biri olacak. 

Türk zırhlısı VURAN, Kosova'nın ardından yeni ülkesinde göreve başladı: BMC rekor kırmıştı Türk zırhlısı VURAN, Kosova'nın ardından yeni ülkesinde göreve başladı: BMC... Haberi Görüntüle

ELEKTRONİK HARP SİSTEMİYLE DRON DÜŞÜRME

Geçtiğimiz günlerde DragonFire adlı lazer silahıyla dikkatleri üzerine çeken İngiltere, ASELSAN'ın EJDERHA'sına benzer bir teknoloji üzerinde çalıştığını duyurdu. 

İngiliz Savunma Bakanlığı, düşman araçlarının elektronik ekipmanını radyo dalgaları göndererek bozmak yahut çalışamaz hale getirmek için 'Radyo Frekans Enerji Silahı' (RFDEW) üzerinde çalıştıklarını kaydetti.

İngiliz elektronik harp silahı

Dron sürülerini tek atışta 13 sent maliyetle etkisiz hale getirebilecek radyo frekans saldırısı, İngilizlere göre, 1 kilometre mesafede etkili olacak.

İngiltere Savunma Bakanlığı sözkonusu silahı şu ifadelerle anlattı:

"Ateş başına sadece 13 sent ile tehlikeli dron sürülerini anında ve bir şekilde düşürme kapasitesine sahip, geleneksel füze tabanlı hava savunma sistemlerine göree önemli ölçüde uygun maliyetli bir alternatiftir. Sistem tek bir kişi tarafından çalıştırılabiliyor."

DragonFire lazer silahı

KAAN'ın MURAD-600A radarı F-35'i görecek mi? Menzili F-22 uçağından üstün! KAAN'ın MURAD-600A radarı F-35'i görecek mi? Menzili F-22 uçağından üstün! Haberi Görüntüle

1 KİLOMETREDEN BOZUK PARA ERİTEN SİLAH

Londra yönetimi dron vurmak için DragonFire adlı bir lazer silahı geliştirmiş, bununla atış başına 13 dolar maliyetle her türlü uçan cismin etkisiz hale getirilebileceğini açıklamıştı. 

Gelişim aşaması sürmekte olan DragonFire adlı silahın, tam anlamıyla hazır hale gelmesini beklemeden Ukrayna'ya gönderilebileceği de ifade edilmişti. 

İngilizler lazer silahıyla 1 kilometre mesafeden bozuk parayı eritiyor; dronları vuruyor; havan ve top mermilerini bile saniyeler için patlatabiliyor. 

Habere Tepki Ver

7

0

2

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading