Yandex Metrica

HÜRJET Türk Yıldızları kokpitinden böyle görünüyor: Tatbikat uçuşundan nefes kesen anlar

HÜRJET Türk Yıldızları kokpitinden böyle görünüyor: Tatbikat uçuşundan nefes kesen anlar

Türkiye'nin ilk millî süpersonik eğitim uçağı HÜRJET, EFES-2024 Tatbikatı'nda akrobasi timi Türk Yıldızları ile birlikte uçtu. Kokpit kamerasına yansıyan görüntüler nefes kesiyor. 

Savunma

01.06.2024, 22:51

İspanya'daki jet eğitim uçağı ihalesine katılan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), EFES-2024 Tatbikatı'nda HÜRJET'le şov yaptı.

Türkiye'nin ilk millî hafif taarruz, akrobasi ve jet eğitim uçağı HÜRJET, Seferihisar'daki tatbikatta Türk Yıldızları ile nefes kesen bir uçuşa imza attı. 

Doğanbey Atışlı Tatbikat Bölgesi semalarında icra edilen uçuşun kokpit kamerasına yansıyan görüntüleri, faaliyetten bir gün sonra yayınlandı. 

Kokpit içerisine yerleştirilen ve 360 derece çekim yapabilen kameralar ile kaydedilen görüntülerde HÜRJET'in Türk Yıldızları'nın manevralarına eşlik ettiği anlar yer alıyor.

Türk Yıldızları'nın gösteri uçuşuna eşlik eden süpersonik HÜRJET, pek çok görev için hazır olduğunu gözler önüne serdi. 

Türkiye'nin gökyüzündeki milli takımı olarak da adlandırılan Türk Yıldızları'nın kol uçuşunda yer alan HÜRJET, tatbikatı takip eden yabancı ülke temsilcileri tarafından da yakından gözlemlendi. 

Türk savaş gemileri Basra Körfezi'ne doğru seyre çıktı: Donanma her yerde Türk savaş gemileri Basra Körfezi'ne doğru seyre çıktı: Donanma her... Haberi Görüntüle

İSPANYA'DA RAKİPLERİYLE YARIŞACAK

Henüz ilk uçuşunu bile gerçekleştirmeden Malezya'da girdiği ilk ihaleyi Güney Kore'nin KAI T-50'sine kaybeden HÜRJET, göklerde limitleri zorlamaya başladığı şu günlerde şansını İspanya'da deneyecek. 

İspanya Hava Kuvvetleri, envanterdeki F-5 tipi jet eğitim uçaklarının yerini alacak modern hava araçları için ihale açılacağını duyurdu. 

Hava Kuvvetleri'nde yeni silah sistemleri alımından sorumlu Yarbay Hugo Garcia Galan'ın ifadesine göre ihalede şu uçaklar yarışacak:

  • HÜRJET - TUSAŞ (Türkiye)
  • T-7 Red Hawk - Boeing-Saab (ABD-İsveç)
  • M-346 - Leonardo (İtalya)
  • T-50 - KAI - (Güney Kore)

Türkiye'nin 12 adet askerî uçak satın aldığı söylentisi ciddiye bindi: Yakında İngiltere'den havalanabilirler Türkiye'nin 12 adet askerî uçak satın aldığı söylentisi ciddiye bindi:... Haberi Görüntüle

11 BİN KİŞİLİK EFES-2024 TATBİKATI

EFES-2024 Tatbikatı, 25 Nisan-8 Mayıs'ta 'Bilgisayar Destekli Komuta Yeri' ve 9-30 Mayıs'ta 'Fiilî Atışlı Arazi Safhası' olmak üzere iki safha halinde gerçekleştirildi.

Sözkonusu tatbikat, Batı Anadolu, Orta Ege, İzmir Körfezi ile Doğanbey bölgesinde yapıldı. Tatbikata, 45 ülkeden gözlemci, birlik ve unsurların da yer aldığı yaklaşık 11 bin personel katıldı.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading