Yandex Metrica

Hindistan'da AKINCI SİHA korkusu: Eski istihbarat subayı verdi veriştirdi

Kardeş ülke Pakistan'ın Baykar'dan satın aldığı AKINCI SİHA'lar Hindistan'da paniğe neden oldu. Hint istihbarat yetkilisi, zehir zemberek ifadelerle İslamabad'a yüklendi.

Savunma

24.02.2024, 13:59

Bayraktar TB2'lerin ardından Türkiye'den taarruzî insansız hava aracı AKINCI'yı da satın alan Pakistan, komşusu Hindistan'da endişeye yol açtı. 

Savunma sektörüne ilişkin yayınlarıyla tanınan uluslararası haber sitesi EurAsianTimes, "Pakistan'ın Son Teknoloji Türk Bayraktar AKINCI Tedariği Hindistan'a Kırmızı Bayrak Çektirdi" başlığıyla yayınladığı haberinde, kardeş İslamabad'ın elindeki SİHA varlığına dikkat çekti. 

Yaşadığı ekonomik krize rağmen Pakistan'ın Türkiye'den SİHA tedariğini sürdürdüğüne dikkat çekilen haberde, ilk parti AKINCI'ların teslim edilmesinin ardından Hindistan'ın teyakkuz durumuna geçtiği kaydedildi. 

Pakistan Hava Kuvvetleri'nin AKINCI operatör ekibinin kullanımı için tasarladığı 'Game of Drones' yazılı peçlere dikkat çeken EurAsianTimes, Hindistan dış istihbarat teşkilatı RAW'da çalışmış eski bir subay olan NK Sood'dun açıklamalarını yayınladı. 

"Pakistan, Türkiye'den AKINCI'yı satın alarak Hindistan'ın Cammu Keşmir'ini edinme hayalini sürdürüyor" diyen NK Sood, "Pakistan'ın bir yandan ekonomisini düzeltmek için IMF ile anlaşmaya çalışırken aynı zamanda AKINCI SİHA almak için Türkiye ile büyük bir anlaşma yapması garip" ifadelerini kullandı. 

Hint istihbaratçı Sood'a göre, Pakistan 'Hindistan tarafından tehdit edilmemesine rağmen' envanterini AKINCI SİHA'larla güçlendirerek Yeni Delhi'yi korkutmak istiyor. Hindistan'ın hiçbir zaman Pakistan topraklarını işgal etmediğini savunan Sood, 1947-1948, 1965 ve 1971'de yaşanan savaşları hep Pakistan tarafının başlattığını ileri sürdü. 

Eski Pakistan Başbakanı Zülfikar Ali Butto'nun "Yokluktan ötürü ot bile yeriz ama nükleer bombayı yaparız" dediğini anlatan Sood, ülkede geçtiğimiz yıl ekili ürünlere büyük ölçüde zarar veren sel felaketini hatırlatarak, AKINCI edinen Pakistan'a kızgınlığını şöyle dile getirdi: "Pakistan artık insanlara değil, hayvanlarına bile ot bulamaz halde..."

Azerbaycan, Kırgızistan pilotlarıyla birlikte Türk Hava Kuvvetleri personeli AKINCI eğitimlerini geçtiğimiz günlerde tamamlamıştı. Pakistan personelinin bu süreci önceki aylarda tamamladığı sanılıyor.  

Baykar'dan 7 adet AKINCI için satın alan kardeş ülke Pakistan'a nisan ayı başında ilk teslimat yapılmıştı. Bu teslimat hakkında taraflardan herhangi bir açıklama gelmedi; dolayısıyla teslimatın kaç tane AKINCI'yı kapsadığı şimdilik bilinmiyor. 

Pakistan Hava Kuvvetleri'nce tasarlanan Game of Drones peçi, Game of Thrones dizisinden esinlenerek yapıldı. 'House of AKINCI' yazan yamada aynı zamanda "Korku kılıçtan daha derin keser" ifadesi bulunuyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading