Yandex Metrica

AKINCI gövde altında betonu delen 4'lü füze: Pakistan büyük oynuyor

AKINCI gövde altında betonu delen 4'lü füze: Pakistan büyük oynuyor

ASELSAN-TÜBİTAK SAGE ortak yapımı Minyatür Bomba, Pakistan Hava Kuvvetleri'nin yayınladığı klipte AKINCI TİHA'nın gövde altında görüntülendi. Her iki silah da savaşta oyun değiştirecek nitelikte görülüyor.

Savunma

06.04.2024, 08:54

Baykar imzalı taarruzî insansız hava aracı AKINCI, Pakistan'da göreve başlamaya hazırlanıyor. Milli TİHA'nın ihraç edildiği kardeş ülke, envanterinde AKINCI bulunduğunu yayınladığı kliplerle ederken Pakistan Hava Kuvvetleri tarafından servis edilen son görüntüdeki detay dikkat çekti. 

Bir Pakistanlı operatörü AKINCI'nın gövde altında inceleme yaparken gösteren klipte, milli TİHA'nın taşıdığı ASELSAN yapımı stratejik mühimmat ilgi odağı oldu. 

ASELSAN ve TÜBİTAK SAGE ortaklığıyla üretilen Minyatür Bomba (MB), 4'lü salanıyla birlikte AKINCI'nın gövde altında yer buldu. 

Hava platformlarından Çoklu Taşıma Salanı (ÇTS) kullanılarak atılan Minyatür Bomba, 40 bin feet irtifadan bırakıldığı takdirde 100 kilometrenin üzerinde mesafeyi kat ederek (55 deniz mili) hedefini başarıyla imha edebiliyor. 

Şimdiye dek yapılan testler Minyatür Bomba'nın 60 kilometre mesafeye kadar vurduğu noktada 1 metrelik güçlendirilmiş betonu delebildiğini gözler önüne serdi. 

Her biri 139 kilogram ağırlıktaki Minyatür Bomba, özellikle deniz hedefleri için çok önemli bir kuvvet çarpanı niteliğinde. 

Gövde altı salanıyla birlikte yaklaşık 600 kilogram ağırlığa ulaşan 4 adet Minyatür Bomba, AKINCI'ya aynı anda 4 gemiye saldırma yeteneği kazandırıyor.

Minyatür Bomba salanını F-16 uçaklarının taşıması halinde kapasite iki katına çıkıyor ve 8 hedefin etkisiz hale getirilmesi olanaklı hale geliyor. 

Delici burun yapısı ile güçlendirilmiş betonu delebilen, hassas vuruş yeteneğiyle çevresel hasarı az olan GPS/INS güdümdü MB, uçaktan bırakıldıktan sonra kapalı durumdaki kanatlarını otomatik olarak açıyor ve en uzun menzile ulaşmak için gerekli aerodinamik kaldırma kuvveti ediniyor. 

Güçlendirilmiş hedeflere ve sığınaklara karşı da kullanılabilen MB'lerin 1 metre kalınlıkta betonu delerek içeride patlama özelliği sayesinde bir savaş durumunda oyun değiştirici nitelikte olacağı sanılıyor. 

Minyatür Bomba'ya çok yakında 100 kilometre üzeri menzili bulunan ÇAKIR ve KUZGUN füze ailesi de eklenecek. 

Pakistan Hava Kuvvetleri, MB entegre edilmiş AKINCI TİHA'lar sayesinde bölgedeki hasımlarına karşı büyük bir avantaj elde etmiş oldu. 

Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip edilecek Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip... Haberi Görüntüle

BAYRAKTAR TB2 DE KARDEŞ ÜLKEDE

AKINCI TİHA'nın ilk kullanıcısı durumundaki Pakistan, aynı zamanda Bayraktar TB2 SİHA'lara da sahip. Pakistan'a ait TB2'ler geçtiğimiz günlerde yina hava kuvvetleri klibinde yer bulmuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading