Yandex Metrica

Hindistan SİHA'ları soykırım için geldi: Katillerin ortak özelliği

Müslüman katillerinin Gazze merkezli işbirliği devam ediyor. Camileri yıkıp yerine pagan tapınağı inşa etmesiyle ünlü Hindistan yönetimi, İsrail'le birlikte ürettiği Hermes 900 tipi insansız hava araçlarını Gazze'deki soykırımda kullanılması için Tel Aviv'e yolladı.

Savunma

09.05.2024, 01:47

Tarihî camileri yakıp yıkarak bunların yerine pagan tapınağı inşa eden Hindistan yönetimi, Gazze'de soykırım yürüten İsrail'in imdadına insansız hava araçlarıyla yetişti. Tel Aviv merkezli savunma devi Elbit Systems'in lisans altında Hintlilere ürettirdiği Hermes 900 sınıfı İHA'lar, bombalanacak noktaları belirlemek ve keşif-gözlem yapmak üzere İsrail ordusuna teslim edildi. 

Ortak özellikleri Müslüman düşmanlığı olan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Hindistan Başbakanı Narendra Modi, böylece Gazze'deki soykırım ortaklığında da birleşmiş oldu. Hermes 900 İHA'larının 1 milyonun üzerinde Gazzelinin sığındığı Refah bölgesindeki katliamlar sırasında kullanıldığı bildiriliyor. 

Benjamin Netanyahu ve Narendra Modi

Yoğunlukla keşif-istihbarat görevleri için kullanılan Hermes 900, 30 saatten fazla havada kalarak 650 kilogram faydalı yük taşıyabiliyor. İsrail yapımı İHA ilk olarak 2014 yılında Gazze'de 2 bin Filistinlinin öldürüldüğü, 10 bininin de yaralandığı saldırılar sırasında kullanıldı. 

İngiliz yayın organı Middle East Eye için yaptığı değerlendirmede Hint savunma analisti Girish Linganna, "Maalesef Adani-Elbit ortaklığıyla üretilen insansız hava araçlarının Gazze'ye yönelik saldırılar için kullanılma ihtimali oldukça yüksek" dedi. 

Hindistan'da üretilerek İsrail'e gönderilen İHA sayısının 20 olduğu belirtiliyor. 

Hermes 900

Türk askerinden eğitim almak istiyorlar: Dev savunma ihracatı çok yakın Türk askerinden eğitim almak istiyorlar: Dev savunma ihracatı çok yakın Haberi Görüntüle

ABD İLE BİRLİKTE SOYKIRIMA DESTEK VERDİ

Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı (UAD-UCM) tarafından 'soykırımın önüne geçmekle' yükümlü tutulan siyonist rejim hakkında 'soykırımcı savaş suçlusu' hükmü verilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu nedenle İsrail'e yardım eden aktörler de soykırım destekçiliğiyle suçlanabilecek. 

ABD Senatosu'nun bebek katillerine 14,5 milyar dolar daha yardıma onay verdiği süreçte gerçekleşen İHA sevkiyatı, önümüzdeki dönemde Yeni Delhi yönetimine yönelik suçlama konularından birini teşkil edecek. 

İsrail ile Hindistan arasındaki yakınlaşmanın utanç verici olduğunu söyleyen Filistinli yetkili Shir Hever, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail hakkındaki geçici kararını açıklamasının ardından iki Japon şirketinin Yahudi Elbit firması ile anlaşmaları sonlandırdığına dikkat çekti ve "UAD kararından sonra Hindistan gibi üçüncü devletler silah ambargosu uygulama ve soykırımın suç ortağı olmama sorumluluğuna sahiptir" dedi. 

İsrail'e F-35 yedek parçası sevkiyatının ise Hollanda Yüksek Mahkemesi tarafından yasaklandığını anımsatan Hever, "Bu, uluslararası hukuk sisteminin bir sınavıdır. Hindistan, İsrail'in soykırımından ve Batılı güçlerin yardımlarından yana olmak yerine, Güney Afrika'nın küresel-güney liderliğinden ilham almalıdır" açıklamasında bulundu. 

Yamyam füzeler 4'te 1 fiyatına denizaltı batırıyor: Yunan cephaneliğinin raf ömrü doldu mu? Yamyam füzeler 4'te 1 fiyatına denizaltı batırıyor: Yunan cephaneliğinin raf... Haberi Görüntüle

İSRAİL SİLAHLARININ EN BÜYÜK ALICISI

Narendra Modi'nin liderliğindeki Hindistan, son yıllarda İsrail ile ilişkileri hayli derinleştirdi. Yeni Delhi, İsrailli firmalardan yılda 1 milyar dolardan fazla silah ithalatı yapıyor. 

İsrail silahlarının küresel ölçekte en büyük alıcısı olan Hindistan, Tavor X95 tüfeği, Galil keskin nişancı tüfeği, Necef hafif makineli tüfek ve Hermes 900 insansız hava aracını İsrail'le birlikte ortak üretiyor. 

Elbit Systems'in İsrail dışındaki tek tesisi olan Hindistan'daki Adani-Elbit fabrikası, 2018 yılında faaliyete geçmişti. 

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, yaklaşık 600 yıllık Babri Camii'nin yıkıldığı arazinin üzerine yapılan Ram Tapınağı'nın açılışını geçtiğimiz günlerde yapmıştı. Hindistan'da iktidar destekli faşist grupların Müslümanlara yönelik sistematik saldırıları sürüyor. 

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Loading