Yandex Metrica

Sitede Ara

DÜNYADA BİR İLK OLACAK: Gökyüzünde KAAN, KIZILELMA ve ANKA 3 ortaklığı düşmana korku verdi: KAAN sürünün başına geçiyor

DÜNYADA BİR İLK OLACAK: Gökyüzünde KAAN, KIZILELMA ve ANKA 3 ortaklığı düşmana korku verdi: KAAN sürünün başına geçiyor

KAAN, KIZILELMA ve ANKA 3'ün gelecekte iş birliği yaparak hareket edeceğini ifade eden Savunma ve Denizcilik Araştırmacısı Kozan Selçuk Erkan, "KAAN hem hava-hava, hem de hava-yer muharebelerinin gereksinimleri için üstün kabiliyetler sağlayacak" dedi.

Savunma

05.05.2024, 16:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla 1 Mayıs’ta gerçekleştirilen törende Milli Muharip Uçak, HÜRJET, ATAK 2, ANKA 3 ve ilk olarak hedef uçak olarak tasarlanan Şimşek İHA sisteminden geliştirilen Süper Şimşek İHA sistemleri tanıtıldı.

TCG ANADOLU'yu gören İran, Hyundai yapımı konteyner gemisine SİHA pisti koydu TCG ANADOLU'yu gören İran, Hyundai yapımı konteyner gemisine SİHA pisti... Haberi Görüntüle

GÖKYÜZÜNE TÜRK İMZASI

TUSAŞ tarafından geliştirilen GÖKBEY, ATAK ve T-70 Helikopterleri, HÜRKUŞ Başlangıç Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı, ANKA, AKSUNGUR İHA sistemleri ve ÖZGÜR Projesi kapsamında modernize edilen F-16 BLOK 30’unda bulunduğu törende Milli Muharip Uçak ve HÜRJET’in motor çalıştırıp bir süre pistte taksi yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Muharip Uçak'ın adını 'KAAN' olarak duyurdu.

ASELSAN'dan dünyada ilk: MARLIN SİDA'ya bakanlar denizaltı avcısı DÜFAS'ı gördü! ASELSAN'dan dünyada ilk: MARLIN SİDA'ya bakanlar denizaltı avcısı DÜFAS'ı gördü! Haberi Görüntüle

KAAN SÜRÜNÜN ÇOBANI OLACAK

KAAN, KIZILELMA ve ANKA 3'ün gelecekte iş birliği yaparak hareket edeceğini ifade eden Savunma ve Denizcilik Araştırmacısı Kozan Selçuk Erkan, "KAAN hem hava-hava, hem de hava-yer muharebelerinin gereksinimleri için üstün kabiliyetler sağlayacak. Bununla birlikte İHA sistemlerini kontrol amaçlı kullanıldığını göreceğiz. Yani KAAN havada olduğunda kendisine verilen görev haricinde ANKA 3 veya KIZILELMA uçaklarının da kontrol görevlerini üstlenecek." dedi.

Savunma ve Denizcilik Araştırmacısı Kozan Selçuk Erkan, "KIZILELMA’ya 'Sen benden daha ileride AESA radarınla veri topla ve gerekiyorsa hava-hava üstünlüğünü ele geçirmek için angajmana gir. ANKA 3 sen de hassas hedeflere yönel ve derin darbe saldırıları gerçekleştir' benzeri komutlar verebilecek. Yani gelecekte sayısal olarak ANKA 3 ve KIZILELMA gibi insansız sistemlerin çoğunlukta olduğunu KAAN'ın da en basit tabiriyle bu uçaklara bir nevi 'çobanlık' yaptığını göreceğiz" dedi ve bu sistemlerin nasıl iş birliği yapacağını anlattı." dedi.

300 km menzilli füzeler çelik bilye kusuyor: Kan gövdeyi götürecek 300 km menzilli füzeler çelik bilye kusuyor: Kan gövdeyi götürecek Haberi Görüntüle

TÜRK YILDIZLARINA "GÖZ KIRPMA"

TEKNOFEST ve TUSAŞ tesislerinde düzenlenen törende HÜRJET üzerinde bulunan Kırmızı-Beyaz boyamanın Türk Yıldızlarına 'göz kırpma' olduğunu ifade eden Erkan, sözlerini şöyle sürdürdü, "Bu uçağı tanıtmamız gerek. HÜRJET'in bir havacılık fuarına gidip yerde sergilenmesi ve sonrasında tek başına havalanıp gösteri yapmasının etkisi farklı, dünya çapında ünlenmiş Türk Yıldızları gibi sayılı hava akrobasi timinin gösterilerinde uçması çok farklı bir etki yaratır. Şu anda gösteri uçuşlarında süpersonik uçaklarla görev yapan ABD ve Rusya gibi birkaç ülkeden birisiyiz. Türk Yıldızları, dünyada böyle bir formasyonda uçan nadir gösteri timlerinden biri oldukları için çok kıymetli bir yerdeler. Bu uçuşların HÜRJET'le yapılması yapılacak tanıtım çok çok etkili olacaktır." dedi.

Savunma ve Denizcilik Araştırmacısı  Kozan Selçuk Erkan:

"Bu uçaklar zaten Türk Yıldızları'na teslim edildiklerine hemen uçmayacaklar. Gerekli eğitimlerin tamamlanması, uçaklara alışma süresi gibi etkenleri düşünürsek Türk Yıldızları'na teslim edilecek HÜRJET'ler teslimden en az bir yıl sonra gösterilerde uçmaya başlayacaklardır."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading