Yandex Metrica

Bayraktar TB2'nin SİHA'nın kopyasını ürettiler! O fuarda sergiliyorlar

Bayraktar TB2'nin SİHA'nın kopyasını ürettiler! O fuarda sergiliyorlar

Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı, dünyanın yakın takibinde. Avrupa'dan Asya'ya pek çok ülke ile işbirliği anlaşmaları devam ederken , bu kez Birleşik Arap Emirlikleri'nde üretilen bir SİHA'nın Bayraktar TB2'ye benzerliği şaşırttı. Dubai Airshow'da görücüye çıkan Reach-S modeli TB2'nin kopyası gibi.

Savunma

23.03.2024, 20:01

Son dönemde hem yurt içinde hem de yurt dışındaki operasyonlarda büyük başarılar sağlayan Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracına dünyadan talep yoğun. Türk yapımı SİHA'lar Körfez'in de yakın takibinde. Bu kez Birleşik Arap Emirlikleri'nde faaliyet gösteren bir savunma şirketinin, Bayraktar TB2'ye çok benzeyen bir İHA ürettiği ortaya çıktı. 

Cem Gürdeniz'den dünya savaşı yorumu: Trump'ın seçilmesi Biden ve NeoCon ekibinden çok daha iyidir Cem Gürdeniz'den dünya savaşı yorumu: Trump'ın seçilmesi Biden ve NeoCon... Haberi Görüntüle

BAE FİRMASI TB2'YE ÇOK BENZEYEN SİHA ÜRETTİ

Birleşik Arap Emirlikleri'nde gerçekleştirilen Dubai Airshow kapsamında BAE'ye ait birçok savunma şirketi ürünlerini görücüye çıkardı. O şirketlerden biri 2 yıl önce kurulan EDGE GROUP.

bae siha bayraktar tb2

BAE'nin savunma sanayi atılımının en büyük şirketleri arasındaki EDGE GROUP, Dubai Airshow'da Bayraktar TB2'ye oldukça benzeyen bir SİHA tanıttı. "Reach-S" adındaki taktik insansız hava aracı, Bayraktar TB2'ye benzerliğiyle dikkat çekiyor. 

bea siha

Lazer silahına şimdi raytop ekleniyor: Hiper hızlı mermi saatte 9 bin kilometre sürate ulaştı Lazer silahına şimdi raytop ekleniyor: Hiper hızlı mermi saatte 9... Haberi Görüntüle

TB2'Yİ KOPYALADILAR, ''REACH-S'' ADIYLA SUNDULAR

Reach-S modeli SİHA, 4 adet MAM-L benzeri Desert Sting-16 lazer güdümlü bomba taşıyabiliyor.  Teknik özellikleri bakımından da Bayraktar TB2'nin ilk üretim modellerine oldukça benzer.
SİHA'da Bayraktar TB-2 ile benzer şekilde Rotax 912 motoru kullanılıyor. 

dubai airshow

Reach-S, Wescam tarafından üretilen MX-10D elektro optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemine sahip.

BAE'nin ''Reach-S'  aracının teknik özellikleri:

600 kg kalkış ağırlığı, 120 kg faydalı yük, 80 knot seyir hızı, 19.000 feet maksimum irtifa, 24 saat havada kalış süresi, 200km LOS iletişim menzili, 12 metre kanat açıklığı, 5.5 metre uzunluk.

F-16, Eurofighter, gemi ve uçak motoru ile türbin pazarlığı aynı anda yürüyor: Amerikan-Alman ortak yaptırımı F-16, Eurofighter, gemi ve uçak motoru ile türbin pazarlığı aynı... Haberi Görüntüle

bae savunma

Atina basını şok bilgiyi açıkladı: Ege'ye 7 adet elektronik harp istasyonu kurduk Atina basını şok bilgiyi açıkladı: Ege'ye 7 adet elektronik harp... Haberi Görüntüle

MALİYETİ TB2'DE HAYLİ YÜKSEK OLABİLİR

BAE savunma sanayisinde yeni bir atılım içinde. Bu nedenle üretilen araçlarda birçok alt sistemin yabancı menşeli olduğu tahmin ediliyor. BAE'nin SİHA'sının maliyetinin, Bayraktar TB2 gibi olmayacağı bu nedenle tartışmalı. 

Kıbrıs'a bu kez AKINCI ile geldik: Rumlara karşı göstere göstere... Kıbrıs'a bu kez AKINCI ile geldik: Rumlara karşı göstere göstere... Haberi Görüntüle

SUUDİ ARABİSTAN DA TALİP

Libya'nın ardından Karabağ Savaşı'nda kazandığı başarı ve cephedeki dönüştürücü etkisi sonrası, Türk SİHA'larına küresel çapta övgüler arttı. TB2 son olarak Rusya ile Donbas'ta kriz yaşayan Ukrayna tarafından kullanıldı. Ukrayna Devlet Araştırma Enstitüsü'ne göre Bayraktar TB2 "Modern savaş koşullarında, harp kabiliyeti mükemmel". Ukrayna, Türkiye'den satın aldığı insansız hava araçlarını NATO'nun Karadeniz'de başlattığı Deniz Meltemi 2021 Tatbikatı'nda da kullanmıştı. 

Suudi Arabistan da gerilime rağmen savunmada rotayı Türk SİHA'larına çevirirmiş durumda.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading