Yandex Metrica

Balistik füze nedir? Rusya Ukrayna savaşında balistik füze kullanıldı mı?

Balistik füze nedir? Rusya Ukrayna savaşında balistik füze kullanıldı mı?

Rusya Ukrayna savaşında kullanılan balistik füze gündemde bomba etkisi yaptı. Bu olay sonrasında internette balistik füze nedir aramaları yapılmaya başlandı. Peki balistik füze nedir? Rusya Ukrayna savaşında balistik füze kullanıldı mı? Balistik füze türleri nelerdir? Balistik füze hangi ülkelerde var?

Savunma

23.01.2024, 18:52

Rusya Ukrayna gerilimi artıp savaşa dönüştü. Rusya'nın Ukrayna'yı balistik füzeyle vurma olayı sonrasında internette balistik füze nedir aramaları yapılmaya başlandı. Peki balistik füze nedir? Rusya Ukrayna savaşında balistik füze kullanıldı mı? Balistik füze türleri nelerdir? Balistik füze hangi ülkelerde var?

3 yılda 55 adet HÜRKUŞ geliyor! Haluk Görgün HÜRJET ve GÖKBEY için tarih verdi 3 yılda 55 adet HÜRKUŞ geliyor! Haluk Görgün HÜRJET ve... Haberi Görüntüle

BALİSTİK FÜZE NEDİR?

Balistik füze; nükleer, kimyasal, biyolojik başlık taşıyabilen uzun menzilli güdümlü veya güdümsüz füzeye denir. Bu füzeler, tek bir nükleer başlık taşıyabilecekleri gibi, birden fazla başlık taşıyarak bu başlıkları farklı hedeflere gönderebilir. Bu silahlar, motorlu uçuşta aerodinamik olarak yönlendirilen seyir füzelerinden farklı bir bölümdedir.

Balistik kelimesinin kökeni ise Roma İmparatorluğu'na kadar dayanıyor. Roma ordusu tarafından kuşatmalarda, büyük ok ve gülleri kale surlarına ve istihkamlara atmak için kullanılan mancınığa Latince olarak 'balista' deniliyordu.

İstanbul'a döner getiren Almanlar, Atina'ya Leopard teklifiyle gitti İstanbul'a döner getiren Almanlar, Atina'ya Leopard teklifiyle gitti Haberi Görüntüle

BALİSTİK FÜZE TÜRLERİ NELERDİR?

Balistik füze türleri 8e ayrılıe. Bunlar;

Havadan fırlatılan balistik füze

Taktik balistik füze: Yaklaşık 150 ile 300 km (93 ile 186 mil) arasında menzil

Tiyatro balistik füzesi: 300 ile 3 bin 500 km (190 ile 2.170 mil) arasında menzil

Kısa menzilli balistik füze (KMBF): 300 ile 1000 km (190 ile 620 mil) arasında menzil
Orta menzilli balistik füze (OMBF): 1000 ile 3 bin 500 km (620 ila 2 bin 170 mil) arasında menzil

Uzun menzilli balistik füze (OMBF): 3 bin 500 ile 5 bin 500 km (2 bin 200 ile 3 bin 400 mil) arasında menzil

Kıtalararası balistik füze (KABF): 5 bin 500 km (3 bin 400 mil) fazla menzil

Denizaltından fırlatılan balistik füze

Siftahı Kınalıada gemisi yaptı: Afrika turuna çıkan TCG Kınalıada Somali'ye demir attı Siftahı Kınalıada gemisi yaptı: Afrika turuna çıkan TCG Kınalıada Somali'ye... Haberi Görüntüle

BALİSTİK FÜZE HANGİ ÜLKELERDE VAR?

Hangi ülkelerin balistik füzeye sahip olduğu kesin olarak bilinmemekle beraber ABD, İngiltere (Birleşik Krallık), Rusya, Fransa, Çin, Hindistan ve Kuzey Kore denizaltından fırlatılan balistik füzelere sahip ülkeler arasında yer alıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading