Yandex Metrica

Zayıflamak için hangisi daha etkili? Kalori kısıtlaması mı aralıklı oruç mu?

Zayıflamak için hangisi daha etkili? Kalori kısıtlaması mı aralıklı oruç mu?

Zayıflamak için sayısı yöntem var. Spor yapmak, az yemek ve son yıllarda meşhur olan aralıklı oruç insanlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Peki aralıklı oruç gerçekten etkili mi? Kalori alımını sınırlamak mı daha iyi sonuçlar ortaya çıkarıyor? İşte cevaplar.

Sağlık

27.01.2024, 22:25

Pek çok insan kilo vermek için aralıklı orucu seçiyor, ancak bilim adamlarına göre bu zaman kısıtlamalı gıda alımı, kalori kısıtlamasından daha az başarılı bir kilo verme yöntemi.

Yakın zamanda yayınlanan bir çalışmada araştırmacılar, gün içinde daha fazla orta veya büyük öğünler yiyen kişilerin kilo alma olasılığının daha yüksek olduğunu buldu. Daha küçük besinler yiyenlerin ise kilo verme olasılığı daha yüksekti.
Ancak, günün ilk ve son öğünü arasındaki sürenin katılımcıların vücut ağırlığı üzerinde herhangi bir etkisi olmadığı görüldü.

Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay sonra... Azarlanmaktan korktu, köpek ısırdığını söylemedi! Filipinler'de yaşayan kız iki ay... Haberi Görüntüle

ÖĞÜN ZAMANLAMASI KİLO VERMEDE ETKİLİ DEĞİL

Bilim adamlarına göre bu, öğünlerin boyutu ve sıklığının yanı sıra tüketilen toplam kalori miktarının, vücut ağırlığındaki değişiklikler üzerinde gün içindeki öğünlerin zamanlamasından daha büyük bir etkiye sahip olduğunu düşündürüyor. 

Araştırmacılar, uyku sürelerinin yanı sıra gün içinde yedikleri öğünlerin zamanlarını ve boyutlarını kaydetmek için 6 ay boyunca bir uygulama kullanan yaklaşık 550 yetişkini işe aldı. Katılımcılar fiziksel aktivite seviyeleri, gıda alımı, sigara içme, kilo vermeye çalışıp çalışmadıkları gibi hakkında anketler doldurdu.

Katılımcılar ortalama 6 yıl boyunca takip edildi ve bu süre zarfında orta ve büyük öğünlerin kilo alımı ile ilişkili olduğu gözlemlendi. Buna karşılık, küçük öğünler kilo kaybı ile ilişkilendirildi. Öğün zamanlaması, takip süresi boyunca ağırlıktaki herhangi bir değişiklikle ilişkili değildi.

Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Patatesi kızartmadan önce bunu deneyin! O organdaki morlukları yok ediyor Haberi Görüntüle

SIK VE AZ YEMEK ZAYIFLAMAYA YARDIMCI OLABİLİR

Çalışma sırasında çok sayıda küçük öğün yiyen katılımcıların kilo vermesi, gün boyunca daha fazla ama daha küçük öğünler yemenin tokluk üzerinde modüle edici bir etkiye sahip olabileceğini ve dolayısıyla kilo vermeye yardımcı olabileceğini düşündürüyor. 

Bilim adamları, kilo vermeye en iyi yaklaşımın diyet planının bireyselleştirilmesi olduğuna inanıyor. Aralıklı yemek yeme bazı insanlar için daha iyi olabilirken, küçük, sık, kalorisi kısıtlı öğünler başkalarına daha iyi gelebiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading