Yandex Metrica

Yunan araştırması ortaya koydu: Günün ilk sigarasını en çok onlar içiyor! Bırakmayı düşünmüyorlar bile

Akciğer kanserine en yakın hastalıklardan olan KOAH özellikle sigara içenlerde görülüyor. Ancak Yunanistan'da yapılan araştırmaya göre KOAH'lıların çoğu sigarayı yine de bırakmaya yanaşmıyor. Hatta günün ilk sigarasını yakanlar da en çok bu hastalıktan muzdarip olanlar.   

Sağlık

08.04.2024, 00:57

Sigaranın sebep olduğu Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı yani KOAH teşhisi konulan kişilerin çoğu sigaradan vazgeçmiyor. 

İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? İşte bugünkü sağlık durumunuz! Burcunuz ne söylüyor? Haberi Görüntüle

KOAH'LILAR SİGARADAN VAZGEÇMİYOR

Yunan araştırmacılar tarafından yapılan bir araştırmaya göre, KOAH'lılar günün ilk sigarası yarışında birinci olmakta ısrar ediyor. Bulgular, KOAH hastalarının, sigara içmeyenlere göre sabahları oldukça erken saatlerde sigara içmeye başladığını ve nikotin bağımlılıklarının da daha yüksek seviyelere çıktığını gösteriyor.

O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya göre korunmada en etkili yöntem... O kanser türünde vaka sayısı yazın artıyor! Dermatoonkolog Kristina Karvatskaya'ya... Haberi Görüntüle

FAGERSTRÖM BAĞIMLILIK TESTİ KULLANILDI

Ekip ülkenin kırsal kesimlerinden 71'i KOAH'lı ve 288'i KOAH'sız olmak üzere 359 sigara içicisi ile araştırma yaptı. Katılımcılardan, sigara içme araştırmalarında yaygın olarak kullanılan ve “Günde kaç sigara içiyorsunuz?”, “Hangi sigarayı içiyorsunuz?” gibi soruları içeren bir değerlendirme ölçeği olan “Fagerström” Nikotin Bağımlılığı Testi'ni yanıtlamaları istendi. 

Sonuçlara göre, sigara içme şiddetinden bağımsız olarak, Fagerström testi skoru yüksek olan ve yaşı ileri olan sigara içenlerde KOAH'ın daha yaygın olduğu belirlendi.Bilimsel yayında, araştırmacıların KOAH ile sigara arasındaki ilişkiye dair bazı gözlemleri yer alıyor. Onlara göre, hastalık için temel risk faktörü olmasına ve hastalığın durdurulmasının sonuçları iyileştirmesine rağmen, akciğer fonksiyonlarının azalmasının ve KOAH'ın başlamasının tek belirleyicisi bu değil. 

Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Sonunda bu da oldu! Mikroplastikler o organa bile ulaştı! Haberi Görüntüle

AKCİĞER SAĞLIĞINI BİRÇOK FAKTÖR ETKİLİYOR

Akciğer fonksiyonunun seyri, genetik yatkınlığa, erken yaşam koşullarına ve çevresel risk faktörlerine önemli ölçüde maruz kalmaya bağlı olabiliyor. 

Nikotin bağımlılığı ve ağırlaştırıcı rolüne gelince, bunun risk faktörlerine maruz kalmayı destekleyebileceğini, örneğin sigara içenlerin daha yüksek nikotin içeriğine sahip sigaralar aramasına veya daha derin duman dumanı ile daha zararlı sigara içmeyi benimsemelerine yol açabileceğini açıklıyorlar. 

Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin! Doğrudan depresyona yol açıyor Fazla karamsar ve endişeli misiniz? O hormonu mutlaka kontrol ettirin!... Haberi Görüntüle

NİKOTİN BAĞIMLILARI SİGARAYI BIRAKMAYI HİÇ DÜŞÜNMÜYOR

Aynı zamanda, daha fazla nikotin bağımlılığı, motivasyonun azalması ve sigarayı bırakma hedefine bağlılığın azalmasıyla ilişkili. Makalede özellikle KOAH'lı hastaların sigarayı bırakma olasılıkları, KOAH'ı olmayan sigara içenlere göre daha düşük, bu da tütün bağımlılığının arttığı anlamına gelebiliyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Loading